• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos over Sarri en Hazard: "Water en vuur verzoenen"

  Sarri en Hazard

  "Sarri en Hazard: daar moet stoom uitkomen."

  Chelsea lijkt zich onder zijn nieuwe coach weer op te richten. Maar Filip Joos vraagt zich af hoe Sarri de frivole Hazard zal inpassen in zijn rigide systeem.

  "Sarri ball en Hazard ball"

  Filip Joos was afgelopen weekend in Londen om commentaar te geven bij Chelsea-Arsenal. Hij raakte er onder de indruk van de nieuwe aanpak van Maurizio Sarri.

   

  "Ze noemen het in Engeland al Sarri ball: heel veel lopende mensen en 1 playmaker, namelijk Jorginho, die hij heeft meegenomen van Napoli. Die verstuurt passes à la Pirlo. Het was de ene aanval na de andere", vertelt de voetbalcommentator in Extra Time.

   

  "Maar na 60 minuten bracht hij Hazard en veranderde Sarri ball plots in Hazard ball. Weg zijn de rechte lijnen, weg is het lopen zonder bal. Plots is het barok en zijn er tierlantijntjes."

   

  "Ik vroeg Sarri na de match of Hazard zoveel vrijheid ging blijven krijgen. Hij zei: "In balverlies moet hij doen wat ik zeg." Ik ben overtuigd dat Sarri ongelooflijk heeft genoten van dat eerste halfuur en hij zal zijn zienswijze bij Hazard moeten inpeperen."

  "5 keer populairder sinds vertrek Courtois"

  "Uiteraard gaat Sarri Eden Hazard gebruiken, want hij is veruit de beste speler bij Chelsea", gaat Filip Joos voort. "Hij is nog 5 keer populairder geworden sinds Courtois vertrokken is en hij is gebleven."

   

  "Hazard moet maar zijn veters strikken en het stadion staat al in lichterlaaie. Hij is dé vedette, zonder hem winnen ze ook niet van Arsenal. Hij en Sarri, dat is een beetje water en vuur verzoenen. Maar daar kan stoom uitkomen."

  Hazard moet maar zijn veters strikken en het stadion staat al in lichterlaaie.

  Filip Joos

  Bekijk hier het fragment over Sarri en Hazard

  Extra: De keek op de week

  In De keek op de week heeft Filip Joos oog voor detail op onze voetbalvelden.