• home
 • video
 • pas verschenen

  IndyCar-wedstrijd ligt 2 uur stil na spectaculaire crash

  De Grote Prijs van Pocono, de 14e manche in het IndyCar-kampioenschap, werd ontsierd door een zware crash. De Canadees Robert Wickens botste in de 6e ronde met een van zijn concurrenten. Zijn auto tuimelde de lucht in en gleed daarna over de racebaan. De brokstukken vlogen in het rond. 

  De race lang een tijd stil na de zware crash. De vangrails moesten gerepareerd worden. Wickens werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou bij bewustzijn geweest zijn, maar wel meerdere breuken opgelopen hebben, onder andere zijn benen, zijn rechterar en zijn ruggenwervel werden geraakt.

   

  Alexander Rossi won de Grote Prijs, maar uitte achteraf zijn medeleven. "Het is moeilijk om te vieren als de gezondheid van iemand van de IndyCar-familie onzeker is."

  Rossi dacht na zijn zege vooral aan Robert Wickens