• home
 • video
 • pas verschenen

  Australische freerunner gidst u op deze indrukwekkende manier door Brugge

  Akelig hoog boven op het Belfort van Brugge

  'Wat toeristen niet zien', zo luidt de titel van deze wel heel aparte verkenning van de Brugse binnenstad. De Australische freerunner Dominic Di Tommaso rent hoog boven de stad, op en over daken, torens, trapgevels en kathedralen.

  Het project is geïnspireerd op Liquid City, het thema van de lopende Triënnale. Alles beweegt, met de stad als het epicentrum van positieve stedelijke en sociale verandering. 

   

  Burgemeester Renaat Landuyt: "Dominic toont Brugge zoals niemand dat eerder deed: de mooiste plekjes, maar dan vanuit een andere en verrassende hoek."


  "Het doet je als kijker natuurlijk zin krijgen om de Triënnale en alle andere troeven van Brugge te ontdekken. Al blijven onze bezoekers best veilig met beide voeten op de grond.”

  Alle sprongen duizenden keren ingestudeerd

  Dominic Di Tommaso treedt de burgemeester daarin bij. Hoe spectaculair zijn stunts ook lijken, hij is heel voorzichtig in alles wat hij doet. 

   

  "Ik heb alles op elk moment perfect onder controle. De sprongen die je ziet, zijn ingestudeerd en duizenden keren uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving."

   

  "Ik doe dit niet voor de kick of voor de adrenaline. Het draait om controle en je bewust zijn van wat je lichaam kan en niet kan."

  Bekijk hier het filmpje: