• home
 • video
 • pas verschenen

  Vos domineert als vanouds in Noorwegen: wint alle ritten én eindklassement

  Marianne Vos steekt weer in een bloedvorm. Enkele dagen na haar zege in de WT-koers in Zweden steekt ze ook de eindzege in de WT-rittenkoers in Noorwegen op zak.

  Door enkele blessures heeft Marianne Vos enkele moeilijke jaren achter de rug. Sindsdien werd ze in eigen land én op het wereldtoneel wat overschaduwd door Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen. Maar de voorbije weken bewees Vos dat ze nog altijd een woordje kan meespreken in het vrouwenpeloton.

   

  In een maand tijd won Vos de BeNe Ladies Tour, werd ze 2e in de RideLondon Classique en op het EK, won ze de hoogaangeschreven eendagskoers Crescent Vargarda en schrijft ze nu ook de Ronde van Noorwegen op haar palmares.

   

  Vos bewees in Noorwegen dat ze op alle terreinen uit de voeten kan. Ze won de eerste rit in de sprint en heerste in de tweede etappe in de heuveltjes. In de slotrit zette ze in de sprint de kroon op het werk: 3 op 3 én het eindklassement. Op de erelijst volgt Vos bovendien zichzelf op.

  Eindstand Ronde van Noorwegen

  1.  Marianne Vos (Ned) - 10u17'49"
  2. Emilia Fahlin (Zwe) op 22"
  3. Coryn Rivera (VS) - 33"
  4. Christine Majerus (Lux) - 37"
  5. Katarzyna Niewiadoma (Pol) - 39"
  6. Aude Biannic (Fra) - 46"
  7. Eva Buurman (Ned) - 51"
  8. Floortje Mackaij (Ned) - 51"
  9. Alison Jackson (Can) - 59"
  10. Lucinda Brand (Ned) - 1'00"