• home
 • video
 • pas verschenen

  Nürnberg kondigt de komst van Gent-speler Yuya Kubo aan op huurbasis

  Yaya Kubo bij Gent.

  Kubo scoorde 22 keer voor Gent.

  FC Nürnberg heeft de transfer van Yuya Kubo afgerond. De Duitse promovendus plukt de Japanner weg bij AA Gent. Hij wordt eerst gehuurd, maar Nürnberg heeft ook een aankoopoptie.

  Yuya Kubo gaat na anderhalf seizoen bij AA Gent zijn geluk beproeven in de Duitse Bundesliga. Hij trekt op huurbasis naar FC Nürnberg, dat vorig seizoen de promotie afdwong naar de hoogste klasse. 

   

  De aanvaller, die in Gent 22 keer scoorde in 61 matchen, kijkt uit naar een nieuw avontuur. "Ik ken Nürnberg een beetje omdat met Hiroshi Kiyotake en Makoto Hasebe hier al twee Japanners actief waren. Ik kan niet wachten om met dit jong, getalenteerd team te spelen. Ik hoop dat ik met mijn goals en assists kan helpen ons doel te bereiken."

   

  Sportief directeur Andreas Bornemann toonde zich ook erg tevreden met de komst van de 24-jarige aanvaller. "Yuya is op meerdere posities inzetbaar. Dat geeft ons mogelijkheden. Ik kende Yuya al van zijn tijd bij Young Boys Bern en heb hem sindsdien niet meer uit het oog verloren."