• home
 • video
 • pas verschenen

  Deckers wordt in barre omstandigheden 2e in 70.3 Ironman in Ierland

  Tine Deckers heeft in Dun Laoghaire (Ier) enkel de Britse Emma Pallant moeten voor laten gaan. Het was de eerste wedstrijd voor Deckers sinds haar valpartij eerder dit jaar in Geraardsbergen.

  Tine Deckers moest sinds haar zware valpartij in de Challenge Geraardsbergen vanaf de zijlijn toekijken, maar in Dun Laoghaire, niet ver van Dublin, mocht ze opnieuw zelf in actie komen. In typisch Ierse, lees: druilerige, omstandigheden.

   

  In het zwemmen kon Deckers de schade op haar grote concurrente Emma Pallant, een voormalige wereldkampioen duatlon, beperken. Maar door een (over)ijverig jurylid in de wisselzone verloor Deckers nog eens 2 minuten extra. In het fietsen ging ze toch op en over Pallant, maar een voorsprong van 1'45" bleek niet genoeg voor de halve marathon. Deckers finishte in 4u49'31", op anderhalve minuut van de Britse winnares.

   

  "Ik heb de wedstrijd verloren in de wisselzone", zegt Deckers aan 3athlon.be. "Het was helaas niet mijn eigen fout. Het jurylid vond dat het lintje van mijn helm niet vast genoeg zat en ik heb moeten prullen om het vaster te krijgen. Maar ik ben toch blij met mijn tweede plaats."