• home
 • video
 • pas verschenen

  "Abdelhak komt weleens uit bed, om in zijn rolstoel te zitten"

  De Ajax-fans zijn Nouri nog niet vergeten.

  Vorig jaar werd Abdelhak Nouri tijdens een oefenduel van Ajax in Oostenrijk het slachtoffer van een hartaanval. De jonge voetballer liep daarbij zware hersenschade op en is dag en nacht afhankelijk van zorg. Op de NOS heeft zijn oudste broer Abderrahim een interview gegeven over Abdelhaks toestand.

  De familie Nouri heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug. De gouden voetbaltoekomst die Abdelhak voorspeld was, is uitgedraaid in een regelrechte nachtmerrie. Door de hartaanval van Abdelhak is het leven van de hele familie door elkaar geschud.

   

  Door nu voor het eerst een tv-interview te geven hoopt de familie rust te krijgen. Het zijn Abdelhaks broers Abderrahim (25) en Mohammed (24) die toelichting geven bij de gezondheidstoestand van het Ajax-talent.

   

  "In  vergelijking met een tijdje geleden gaat het op dit moment veel beter. Zijn neurologische status is verbeterd", zegt Abderrahim.

   

  "Lichamelijk is het wel moeilijk. Er is achteruitgang, omdat hij niet beweegt. Hij is bedlegerig. Hij komt wel eens uit bed, om in zijn rolstoel te zitten."

   

  "Zijn immuunsysteem is verzwakt. Het schommelt heel veel. Ik wil niet te veel in detail treden, maar hij heeft het heel zwaar gehad. Dat is normaal voor iemand met hersenschade."

   

  In het begin lag hij in coma, waren zijn ogen dicht en was er geen communicatie. Sinds januari is zijn bewustzijn wat beter en ontstond een vorm van communicatie. Als je hem vraagt om zijn mond open te doen of iets te bevestigen met zijn wenkbrauwen, dan doet hij dat." 

  Een stukje uit het NOS-interview:

  Reportage vandaag op NOS

  Verslaggever Joep Schreuder sprak uitgebreid met de familie van Abdelhak Nouri. De reportage is vandaag rond 18.30u te bekijken op NPO1, nos.nl en de NOS-app.

  Steun van Ajax-fans voor de familie (in augustus 2017):