• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "We staan nog niet waar we zouden kunnen staan"

  Hein Vanhaezebrouck.

  Vanhaezebrouck staat na 4 wedstrijden op kop met Anderlecht.

  Na 4 wedstrijden heeft Anderlecht nog geen enkel punt verloren. Hein Vanhaezebrouck is tevreden met het niveau van zijn groep, maar beseft dat het nog beter kan. "Er komen nu 4 wedstrijden aan tegen grote clubs. We moeten zien of we ver genoeg staan om resultaten te halen", zegt de Anderlecht-trainer, die ook nog Lukasz Teodorczyk bedankte. "Een ongelooflijke kerel."

  "Dicht tegen de perfectie"

  Anderlecht speelde een heel goede eerste helft tegen Moeskroen. Dat zag ook Hein Vanhaezebrouck langs de zijlijn. "Op vlak van druk zetten en heel snelle balrecuperatie was het voor de rust dicht tegen de perfectie", zegt de Anderlecht-trainer.

   

  "Ik vond dat we heel snel opnieuw in balbezit kwamen. Bij momenten zaten er ook heel goede acties in ons spel en speelden we goed voetbal. We benutten de ruimtes nog niet perfect zoals ik het zou willen zien. Maar het was best een behoorlijke eerste helft. We kwamen ook nooit in de problemen. De tegenstander had er ook voor gekozen om voorzichtig te starten."

   

  "Tegen Moeskroen is het niet gemakkelijk om te scoren. Het is een team dat heel goed in positie staat en je creëert tegen hen niet te veel kansen. Dat is ook gebleken in hun eerste wedstrijden."

   

  "Dan is het goed dat je met een voorsprong de rust kunt ingaan. Je moet slimmer de ruimtes gaan benutten dan we nu deden. Achteraf is dat iets beter gaan lopen. Dat zal nog wat werk vragen op training om dat er helemaal in te krijgen."

  Tegen Moeskroen is het niet gemakkelijk om te scoren. Het is een team dat heel goed in positie staat en je creëert tegen hen niet te veel kansen.

  "Gelukkig was Didillon alert"

  In de tweede helft liep het wat moeilijker voor Anderlecht. "Moeskroen was uit de kleedkamer gekomen met het idee om toch iets aan de achterstand te doen", aldus Vanhaezebrouck.

   

  "Ik vond dat we te veel balverlies leden, vooral op het middenveld een paar keer. Dan is het evenwicht wat uit het elftal en is het goede gevoel weg. Het is goed dat we dan toch dat tweede doelpunt konden scoren."

   

  "Ik dacht dat we nog een derde doelpunt zouden maken, misschien zelfs eentje meer, maar we hebben er zelf voor gezorgd dat dat niet het geval was."


  "Dan val je met een man minder en geef je de kansen zelf weg. Je kan in de problemen komen via de flanken, maar dan moet je centraal wel veel beter verdedigen dan wij gedaan hebben."

   

  "Gelukkig was doelman Didillon alert na de rust en hield hij een aantal gemaakte doelpunten uit zijn doel. Dat zijn toch zaken die beter moeten."

  Je kan in de problemen komen via de flanken, maar dan moet je centraal wel veel beter verdedigen dan wij gedaan hebben. 

  "Vranjes moet eigenlijk een 8 op 10 krijgen"

  Vranjes maakte het Anderlecht nog moeilijk door tien minuten voor het einde rood te pakken. Wat vond zijn coach daarvan? "Als je zoiets doet, dan krijg je een rode kaart en heb je die ook verdiend", is Vanhaezebrouck eerlijk.

   

  "Hij zal ook een schorsing krijgen en daar valt weinig over te zeggen. Ik vond dat hij de perfecte wedstrijd speelde en ongelooflijk sterk acteerde. Hij won zijn luchtduels tegen een man die 10 centimeter groter was dan hij en verloor verder geen enkel verdedigend duel."

   

  "Hij moet eigenlijk een 8 op 10 krijgen voor zijn wedstrijd, maar dan doet hij zoiets op tien minuten van het einde."

   

  "Dat is niet slim. Dat is ook de aard van het beestje. Het zijn zaken die we eruit moeten krijgen. Dat zal werk vragen, maar ik denk dat we daarin zullen slagen. Hij zal nu ook wel voelen dat hij de grote wedstrijd tegen Club Brugge mist en dat zijn ploegmaats hem zullen missen."

   

  "Ik denk wel dat hij weet dat dit niet voor herhaling vatbaar is. Hij is volgens mij één van de beste verdedigers in de Belgische competitie, maar dat zullen ze volgende week in Brugge niet zien want hij zal er niet bij zijn."

  Vranjes is volgens mij één van de beste verdedigers in de Belgische competitie, maar dat zullen ze volgende week in Brugge niet zien want hij zal er niet bij zijn.

  "Deze groep heeft een enorm potentieel"

  Er komen met Club Brugge, Antwerp, Standard en Racing Genk nu vier moeilijke wedstrijden aan voor Anderlecht. Is de kern van Vanhaezebrouck genoeg gewapend om ook die ploegen over de knie te leggen? "Ik denk dat we nu een zware reeks tegemoet gaan met wedstrijden tegen vier grote clubs."

   

  "Ik weet dat we nog niet staan waar we zouden kunnen staan. Dat zal nog wat tijd vragen. We moeten zien of we ver genoeg staan om ook tegen die ploegen resultaten te halen."

   

  "Ik denk dat deze groep een enorm potentieel heeft. Maar het is niet omdat we de komende wedstrijden misschien wel eens gaan verliezen, dat we niet klaar zijn om op het einde van de competitie mee te strijden voor alles. We zullen zien. Ik kan het moeilijk voorspellen."

  Het is niet omdat we van de komende wedstrijden er misschien wel één gaan verliezen, dat we niet klaar zijn om op het einde van de competitie mee te strijden.

  "Anderlecht moet Teo dankbaar zijn"

  Vanhaezebrouck stond na de gewonnen wedstrijd tegen Moeskroen ook nog even stil bij het vertrek van Lukasz Teodorczyk naar Udinese. "Hij is te goed om bij Anderlecht derde spits te zijn", aldus Vanhaezebrouck. "Dat is mijn mening en dat heeft hij de voorbije twee seizoenen ook bewezen."

   

  "Een speler als Teo zet je niet op de bank. Daarom hebben we ook bewust meegezocht naar een volgende uitdaging voor hem. We hebben zelf gekeken voor twee andere spitsen en ik ben blij voor Teo dat hij een goede oplossing heeft gevonden en naar de Serie A kan gaan."

   

  "Het is nu aan hem om te laten zien wat zijn kwaliteiten zijn en wie hij is. Ik moet hem dankbaar zijn voor vorig seizoen en Anderlecht moet hem dankbaar zijn voor het seizoen daarvoor. Hij heeft een heel groot aandeel gehad in de titel. Wat dat betreft: geen enkel probleem met Teodorczyk."

   

  "Ik vind het ook een ongelooflijk toffe kerel. Het is een droge komiek en dat gaan we missen in de kleedkamer. Hij doet de mensen lachen. Hij houdt niet van de pers, maar in de kleedkamer is hij fantastisch."

  Teodorczyk doet de mensen lachen. Hij houdt niet van de pers, maar in de kleedkamer is hij fantastisch.