• home
 • video
 • pas verschenen

  Toupalik houdt ploegmaat Van der Poel van 2e zege in Noorwegen

  Adam Toupalik

  Het is de eerste profzege op de weg voor Adam Toupalik.

  Veldritploeg Corendon-Circus beleeft hoogdagen in het Hoge Noorden, want het scoorde in de 3e rit een een-tweetje met Adam Toupalik en Mathieu van der Poel. Van der Poel had eerder ook al de openingsetappe gewonnen in de Arctic Race of Norway.

  De finish van de 3e etappe in Hammerfest was bijna een kopie van de finale van de 1e rit. Een kolfje naar de hand van Mathieu van der Poel dus, die donderdag met veel overmacht had gewonnen. Omdat zijn ploegmaat Adam Toupalik mee was met de vlucht, samen met 8 niet-Belgen, zat Corendon-Circus in een zetel.

   

  De Belgische teams (Wanty en Sport Vlaanderen) haalden de kastanjes uit het vuur in de achtervolging, maar ze lieten er eentje in de vlammen liggen. Toupalik had nog genoeg krachten over op de laatste helling om net uit de greep van het peloton te blijven, waar Van der Poel het succes voor de ploeg compleet maakte.

  Uitslag rit 3

  1. Adam Toupalik (Tsj) - 194 km in 4u24'08"
  2. Mathieu van der Poel (Ned) op 2"
  3. Sergej Tsjernetski (Rus) - zelfde tijd
  4. Quentin Pacher (Fra)
  5. Odd Christian Eiking (Noo)
  6. Markus Hoelgaard (Noo)
  7. Colin Joyce (VS)
  8. Benjamin Declercq
  9. Kevin Deltombe
  10. Nicolai Brøchner (Den)

  Stand na rit 3

  1.  Sergej Tsjerneski (Rus) - 12u34'40"
  2. Colin Joyce (VS) op 7"
  3. Markus Hoelgaard (Noo) - 8"
  4. Danilo Wyss (Zwi) - 23"
  5. Nicolas Roche (Ier) - 37"
  6. Laurent Pichon (Fra) - 38"
  7. Carl Fredrik Hagen (Noo) - z.t.
  8. Steff Cras
  9. Dennis van Winden (Ned)
  10. Michael Schär (Zwi) - 52"