• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Zak zonder druk af naar de US Open, waar ik mij wil tonen"

  Mertens bereikte in Cincinnati de kwartfinales.

  Elise Mertens is na drie goede toernooien in de VS klaar voor de US Open (27/08 - 09/09). Onze landgenote, de nummer 14 van de wereld, zakt zonder druk af naar het laatste grandslamtoernooi van het tennisseizoen. "Ik heb geen punten te verdedigen, maar ik wil mij wel tonen in New York."

  "Heb mezelf niets te verwijten"

  "Het was wreed deze partij te verliezen", zei Mertens na haar nederlaag tegen Kvitova. "Maar ik heb mezelf niets te verwijten en heb alles gedaan wat ik kon. Fysiek was ik misschien een beetje minder fris. Ik heb de voorbije weken heel veel wedstrijden gespeeld."

   

  Mertens bereikte in San José de halve finales en in Montréal en Cincinnati de kwartfinales. "Ik kan zeker niet klagen. Ik heb drie goede toernooien achter de rug. Ik stond hier tegenover een speelster uit de top 10 en heb veel geleerd van die wedstrijd."

   

  Het volgende doel van Mertens is de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. "Ik ga nu proberen goed te recupereren. Dat is het belangrijkste. Ik heb geen punten te verdedigen op de US Open (ze verloor vorig jaar in de 1e ronde, red), dus er is geen druk."

   

  "Zelfs al leg ik mij die zelf altijd een beetje op. Ik wil mij tonen in New York na de goede resultaten van de voorbije weken. Maar het blijft match per match afwachten natuurlijk."

  Ik wil mij tonen in New York na de goede resultaten van de voorbije weken.

  "De Masters? Nog veel punten te verdienen"

  Mertens staat er momenteel goed voor om zich te plaatsen voor de Masters op het einde van het seizoen in Singapore. "Ik hoop mij natuurlijk te kwalificeren, maar er blijven nog veel toernooien over en dus veel punten te verdienen."

   

  "De US Open zal belangrijk worden, net als de toernooien van Wuhan en Peking waar veel punten op het spel staan", besluit de hoogstgeplaatse Belgische op de WTA-ranking.