• home
 • video
 • pas verschenen

  Hofland verlaat Lotto voor EF-Drapac: "Hoop meer mijn eigen kans te kunnen gaan"

  Hofland won voor Lotto-Soudal slechts 1 wedstrijd.

  De Nederlander Moreno Hofland rijdt de komende twee seizoenen voor EF-Drapac, het team van onder meer Sep Vanmarcke. Hofland kwam sinds 2017 uit voor Lotto-Soudal, maar kon geen potten breken voor de Belgische WorldTour-formatie. "Ik hoop bij EF-Drapac meer mijn eigen kans te kunnen gaan."

  "Droom van een rit in een grote ronde"

  De 26-jarige Hofland streek twee seizoenen geleden neer bij Lotto-Soudal, maar veel overwinningen schonk hij de Belgische ploeg niet. Enkel in de Famenne Ardenne Classic was hij in 2017 de beste.

   

  Hofland kiest nu voor een avontuur bij EF-Drapac. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij de Amerikaanse ploeg en kijkt erg uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik houd ervan om nieuwe dingen te ontdekken en op die manier veel bij te leren", zegt Hofland.

   

  "Ik hoop bij EF-Drapac meer voor mezelf te kunnen rijden. Ik ben een goede sprinter, maar kon dat de voorbije twee seizoenen niet tonen. Ik had verwacht om bij Lotto-Soudal meer mijn eigen kans te kunnen gaan, maar ik moest veel werken voor de kopmannen."

   

  "Met Sebastian Langeveld en Sep Vanmarcke is EF-Drapac goed gewapend in de klassiekers. Ik kijk ernaar uit om hen te helpen een grote vis binnen te halen. Daarnaast wil ik zelf ook mooie dingen laten zien. Ik droom ervan om een rit in een grote ronde te winnen."

  Ik ben een goede sprinter, maar dat kon ik de voorbije twee jaar niet tonen bij Lotto-Soudal.

  De mededeling op Twitter: