• home
 • video
 • pas verschenen

  Na 2 matchen in enkele uren is Goffin halvefinalist in Cincinnati

  David Goffin tegen Del Potro in Cincinnati.

  David Goffin tegen Del Potro in Cincinnati.

  David Goffin (ATP-11) heeft nu ook Juan Martin del Potro (ATP-3) de voet dwars gezet in Cincinnati. Onze landgenoot haalde het met twee tiebreaks.

  Western & Southern Open

  David Goffin (10, 11)
  set
  Juan Martín del Potro (117, 4)
  7
  7
  1
  6
  5
  7
  7
  2
  6
  4

  Goffin heeft getoond dat hij het tennissen nog niet verleerd is en dat hij een karaktertje is. Zo moest hij in één dag 2 wedstrijden spelen, maar dat belette de Belg niet om twee keer als winnaar van het veld te stappen.

   

  In de kwartfinales maakte Goffin weinig woorden vuil aan Kevin Anderson.  De nummer 6 van de wereld moest er in twee sets aan geloven: 6-2 en 6-4.

   

  Omdat de regen het schema in Cincinnati in de war gestuurd had, moest Goffin enkele uren later al weer het terrein op, nu voor zijn kwartfinale tegen Juan Martin del Potro, 's werelds nummer 3.

   

  Ook Del Potro maakte kennis met de verbetenheid van Goffin. De Argentijn sleepte twee tiebreaks uit de brand, maar kwam er evenveel keer bekaaid vanaf. Goffin haalde de beslissende games binnen met 7-5 en 7-4. Na iets meer dan 2 uur was het pleit beslecht.

   

  In de halve finales neemt Goffin het op tegen Roger Federer (ATP-2).

  "Ik voel me goed en ik beweeg goed"

  "Het was een moeilijke dag", zei Goffin na zijn overwinning tegen Del Potro. "Het was een zeer intens duel en een echte strijd, met enkele loodzware rally's."

   

  "In zulke wedstrijden is het niet altijd eenvoudig om tactische oplossingen te vinden, maar in de tiebreaks heb ik het toch kunnen afmaken."

   

  "Ik ben zeer gelukkig met mijn ticket voor de halve finales. Ik voel me goed en beweeg goed. Mijn zege tegen Tsitsipas in de eerste ronde heeft me het nodige vertrouwen gegeven. Die wedstrijd had ik echt nodig."

   

  Nu wacht Roger Federer, die in de kwartfinales won van zijn landgenoot Stan Wawrinka (6-7, 7-6, 6-2). Goffin: "Federer voelt zich in zijn sas op deze snelle courts. Het wordt niet makkelijk, maar ik concentreer me op mijn eigen spel."

  Matchpunt:

  David vs Goliaths: