• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts vervangt zieke Marczynski in Vuelta-selectie Lotto-Soudal

  Victor Campenaerts

  Campenaerts verlengde onlangs nog zijn Europese titel tijdrijden.

  Tomasz Marczynski moet door ziekte verstek laten gaan voor de Vuelta, die volgende week begint. Victor Campenaerts, die onlangs zijn Europese titel in de tijdrit verlengde, zal hem vervangen. Zo komt Lotto-Soudal met acht Belgische renners aan de start in Spanje. 

  Victor Campenaerts is erg blij met zijn eerste Vuelta-selectie. "Ik wou al altijd graag de Vuelta rijden. Maar er waren nog andere jongens die graag wilden deelnemen, dus ik begreep dat ik niet tot de oorspronkelijke selectie behoorde. Tot op heden ben ik altijd tevreden geweest met het programma en de kansen die ik van de ploeg kreeg."

   

  "De ploegleiding had me wel gezegd dat ik zeker in aanmerking zou komen mocht er nog iets gebeuren met één van de geselecteerde renners", gaat onze landgenoot voort. "De Ronde van Spanje start met een proloog, dat is altijd leuk. Acht kilometer is niet zo heel veel, maar ik zal er alles aan doen om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Daarna zien we wel of er zich nog andere kansen voordoen."

   

  Lotto-Soudal trekt dus met een volledig Belgische ploeg naar Spanje. De andere geselecteerde renners zijn Sander Armée, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Bjorg Lambrecht, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande en Jelle Wallays. De Vuelta gaat van start op 25 augustus.