• home
 • video
 • pas verschenen

  AC Milan-aanwinst en WK-finalist Strinic out door hartproblemen

  Ivan Strinic bij Kroatië.

  Strinic stond deze zomer nog in de WK-finale met Kroatië

  AC Milan kan voor onbepaalde duur niet rekenen op aanwinst Ivan Strinic. De 31-jarige linksachter, die vorige maand nog aan de aftrap stond van de WK-finale, kampt met hartproblemen. "Na een rustperiode zal zijn situatie ernstig onderzocht worden."

  Ivan Strinic versierde deze zomer een contract bij AC Milan. Hij kon als vrije speler vertrekken bij Sampdoria. Hij tekende op zijn 31e nog een contract voor drie seizoenen. Maar de voorbereiding van de linksachter, die in juli nog de WK-finale speelde met Kroatië, verliep niet vlekkeloos.

   

  Hij kwam geen enkele keer in actie in de oefenwedstrijden en nu heeft de club een verklaring gegeven voor zijn afwezigheid. AC Milan meldt op zijn site dat er bij onderzoeken een hartprobleem gevonden werd, meer bepaald een vergroting van de holten in het hart.

   

  Strinic staat daardoor voor onbepaalde duur aan de kant. "De situatie zal na een rustperiode ernstig onderzocht worden. De speler moet wachten met het hervatten van zijn sportieve activiteit tot de onderzoeken allemaal achter de rug zijn."