• home
 • video
 • pas verschenen

  "Deze resultaten zijn KV Mechelen onwaardig"

  Beteuterde gezichten Achter de Kazerne.

  Met een thuisnederlaag tegen Lommel en een schamele 2 op 9 heeft KV Mechelen zijn start in 1B compleet gemist. Verdediger Swinkels en T2 Fred Vanderbiest nemen geen blad voor de mond.

  De 0-1 van Brebels:

  Rood voor Seth De Witte:

  De 1-2 van Rocha in de slotfase:

  "Hier hadden we geen rekening mee gehouden"

  Lommel pleegde gisterenavond de perfect georkestreerde overval in Mechelen. Met de late 1-2 namen de Limburgers de volle buit mee naar huis. Tot grote wanhoop van al wat geel-rood was.

   

  "Hier hadden we geen rekening mee gehouden, maar het is dus wel degelijk gebeurd", zegt Arjan Swinkels. 

   

  "We begonnen goed, hadden veel balbezit, maar omdat je zo hoog speelt, geef je ruimtes weg. In de eerste helft hadden we alles nog goed onder controle en in de tweede helft eigenlijk ook, maar uit één slecht moment prikte Lommel meteen. Dat deden ze goed."

   

  "Daarna liepen we achter de feiten aan en slikten we een rode kaart. Maar we kwamen met mannetje minder toch nog gelijk. Dan mag je in de slotminuut nooit meer de 1-2 weggeven."

   

  KV Mechelen is hét te kloppen team in 1B, wat het voor de uitgesproken titelfavoriet moeilijk maakt.

   

  Swinkels: "Je ziet dat andere teams op de counter speculeren en dat spelers van ons die de bal graag hebben die bal wat lager komen vragen. Dat is begrijpelijk, maar dan wordt het nog moeilijker om door een verdediging heen te komen."

   

  "We vinden heel moeilijk de oplossing om kansen te creëren. Tegen Lommel hadden we er geen."

  "We moeten er snel iets op vinden"

  "We hadden nooit gedacht dat we na drie wedstrijden maar 2 punten zouden hebben en al zeker niet dat we in deze fase thuis punten zouden laten liggen. De stemming is bedrukt", gaat Swinkels voort.

   

  "Of er sprake was van onderschatting? Ik hoop van niet en daar ga ik ook niet vanuit. We bereiden ons altijd super goed voor, we kennen onze tegenstanders en denken vooraf zeker niet dat het zomaar zal lukken."

   

  "We moeten oplossingen zoeken tegen teams die inzakken. Daar moeten we snel iets op vinden, want de tijd dringt." 

   

  "We mogen nu niet meer verliezen. Als je kijkt naar de afgelopen jaren zie je dat ploegen die in 1B periodes wonnen maar één keer verloren. Dat was zo met Beerschot Wilrijk en dat was zo met Cercle Brugge. Nou, die wedstrijd hebben we gehad. Zo duidelijk is het."

  "Tubize wordt al heel, heel, heel, heel, heel, heel belangrijk"

  Fred Vanderbiest nam op het perspraatje achteraf de honneurs was. De T2 nam de plaats in van de geschorste Dennis van Wijk en gaf ruiterlijk toe dat Lommel de overwinning verdiende.

   

  "We begonnen nog wel goed, met veel druk en enthousiasme. Maar het was van korte duur. Elke tegenprik van Lommel was op den duur gevaarlijk", zei Vanderbiest.

   

  "We stonden niet goed, speelden te traag, gebruikten te veel lange ballen en gaven te veel ruimte en kansen weg."

   

  "Toen we met 10 man vielen, hebben we meer proberen te voetballen dan in de 80 minuten ervoor. Dat zegt genoeg. Op basis van de kansen is de overwinning van Lommel verdiend."

   

  "Dit is zeer ontgoochelend en zeer frustrerend. Als je naar onze kwaliteiten kijkt, zijn deze resultaten KV Mechelen onwaardig."

   

  "We moeten de knop snel omdraaien. We hebben volgende week een bekermatch en dan op 2 september de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Tubize. Die match wordt al heel, heel, heel, heel, heel, heel belangrijk."

  Het perspraatje van Fred Vanderbiest en Tom Van Imschoot:

  Tweets: