• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuw toxoplasmosegeval bij Trek houdt Pantano uit Vuelta

  " "

  De klimmer is de 2e renner van Trek-Segafredo die met de "kattenziekte" kampt.

  Trek-Segafredo kan in de Ronde van Spanje niet rekenen op zijn klimmer Jarlinson Pantano. De 29-jarige Colombiaan is besmet met toxoplasmose. Opvallend: voor het team is het al de 2e renner in 1 jaar die deze ziekte krijgt. In september werd Fabio Felline ook al geplaagd door de kleine parasiet.

  Pantano won in het voorjaar een rit in de Ronde van Catalonië, maar 2 weken geleden in de Ronde van Polen was er iets grondig mis. Hij moest ziek opgeven en bloedtesten wijzen in de richting van toxoplasmose. "Het is onmogelijk te zeggen hoelang hij out is, maar hij mist zeker de Vuelta", zegt teamarts Gaetano Daniele. "Hij moet zoveel mogelijk rusten om zijn lichaam te laten herstellen van de infectie."

   

  De Colombiaan heeft het mentaal lastig: "Eerlijk gezegd, heb ik het zwaar. Ik ben erg teleurgesteld, maar aan de andere kant ook opgelucht. We weten nu wat het probleem is en waarom ik al een tijd slecht reed. Ik focus me nu op mijn herstel en wil daarna zo snel mogelijk weer resultaten rijden."

   

  In september 2017 kreeg Felline dezelfde diagnose. De Italiaan hervatte begin 2018, maar moest in april een rustpauze inlassen. Sinds juni koerst hij weer op volle kracht.