• home
 • video
 • pas verschenen

  Tite roept Pereira voor het eerst op voor de Seleçao

  0 / 0

  Andreas Pereira is voor de eerste keer opgeroepen voor de hoofdmacht van de Braziliaanse ploeg. Hij mag mee op een late zomertour in de VS samen met klinkende namen als Neymar, Coutinho en Thiago Silva.

  De Braziliaanse nationale ploeg oefent in september tegen de Verenigde Staten en El Salvador. Pereira siert voor het eerst de lijst van geselecteerde spelers, 24 in totaal. De volledige lijst zie je onderaan het artikel.

   

  De 22-jarige Pereira werd in Duffel geboren en speelde in zijn jeugd voor de Belgische jeugdelftallen. In 2014 liet hij weten liever voor Brazilië te willen spelen, het land van zijn vader Marcos Pereira, ex-profvoetballer bij onder meer STVV, KV Mechelen en Antwerp.

   

  Pereira speelde in 2015 met Brazilië het WK U20 in Nieuw-Zeeland en haalde er de finale, die verloren werd van Servië met 2-1. Voor de eerste ploeg van Brazilië moest Pereira 3 jaar wachten. 

   

  Deze selectie betekent niet dat (de waterkans) dat Pereira ooit nog voor België zou  kiezen, verdwenen is. Oefenmatchen tellen niet mee in de officiële keuze van eeen speler voor een bepaald land. Zolang Pereira niet in actie komt in officiële wedstrijden, kan hij nog wisselen van nationaal team.

   

  Pereira werd de afgelopen twee seizoenen uitgeleend door Manchester United aan Granada en Valencia. Dit seizoen kreeg hij van José Mourinho veel speelminuten in de voorbereiding en speelde hij 90 minuten in de eerste competitiematch Leicester.