• home
 • video
 • pas verschenen

  Spaanse spelersvakbond: "Matchen in VS? Voetballers zijn geen handelswaar"

  De AFE, de Spaanse spelersvakbond, is niet te spreken over de beslissing van LaLiga om in de toekomst competitiematchen af te werken in de Verenigde Staten. "De mening van de spelers werd op geen enkel moment gevraagd", klinkt het. "Voetballers zijn geen handelswaar."

  De Spaanse profliga kondigde gisteren een akkoord aan met een partner in de VS om voetbal daar nog meer te promoten de volgende 15 jaar. Het opvallendste onderdeel van de deal is dat ook een of meerdere Spaanse competitiematchen in de VS gespeeld zullen worden.

   

  De Spaanse spelersvakbond is fel gekant tegen dat idee.  "Zoals gewoonlijk heeft LaLiga de mening van de spelers gewoon naast zich neergelegd", klinkt het in een statement. "Dit komt alleen de profliga ten goede. Er is geen rekening gehouden met de gezondheid van de spelers en al zeker niet met de supporters die hun clubs overal volgen."

   

  "Voetballers zijn geen handelswaar. Ze kunnen niet zomaar verhandeld worden door derden voor hun eigen winstbejag", klinkt het bij David Aganzo, voorzitter van de AFE.