• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick-Step mikt met Viviani op etappezeges in de Vuelta

  Elia Viviani (archief).

  Viviani krijgt steun van Morkov en Sabatini in de sprinttrein.

  Quick-Step heeft zijn huiswerk voor de Vuelta gemaakt. De ploeg gaat voor ritzeges en schakelt daarvoor sprinter Elia Viviani in. Er gaan ook drie Belgen mee naar Spanje: Dries Devenyns, Laurens De Plus en Pieter Serry.

  Quick-Step won dit seizoen al 9 ritten in de grote rondes, 4 in Frankrijk en 5 in Italië, en wil de zegeteller graag nog wat aandikken in de Ronde van Spanje. Het rekent daarvoor op sprinter Elia Viviani. De Italiaan won in de afgelopen Giro al vier etappes.

   

  Hij krijgt in zijn sprinttrein steun van Michael Morkov en Fabio Sabatini. "Viviani heeft al een ijzersterk seizoen achter de rug en we rekenen op hem voor de massasprints in Spanje", klinkt het op de site van de ploeg.

   

  Er zakken ook drie landgenoten af naar de Vuelta voor Quick-Step: Dries Devenyns en Pieter Serry rijden er hun negende grote ronde.  Laurens De Plus krijgt een vrije rol, net als Enric Mas. "Zij starten zonder druk. We zullen zien waar ze dan uitkomen in het klassement."

  De ploeg van Quick-Step