• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan rijdt voor het eerst sinds 2015 de Vuelta, Buchmann Bora-kopman

  Sagan viert een zege.

  Sagan won drie ritten in de voorbije Ronde van Frankrijk.

  Emanuel Buchmann is door Bora-Hansgrohe aangeduid als kopman voor de komende Ronde van Spanje. De 25-jarige Duitser krijgt onder meer wereldkampioen Peter Sagan en Rafal Majka mee naar de start in Malaga.

  Sagan: "Ronde van Spanje past perfect in mijn WK-voorbereiding"

  Peter Sagan liet een paar dagen geleden verstaan dat de Ronde van Spanje "very interesting is". De Vuelta-deelname van de wereldkampioen is vandaag ook officieel bevestigd door zijn team Bora-Hansgrohe. Sagan start voor het eerst sinds 2015 in de Vuelta, het wordt zijn 4e deelname. 

   

  "De Ronde van Spanje past perfect in mijn voorbereiding op het WK in Innsbruck", zegt Sagan. "Het wordt afwachten hoe mijn val in de Tour mij nog hindert, maar ik voel dat ik bijna opnieuw op mijn beste niveau zit."

   

  "Er zijn een aantal interessante ritten. We hebben een sterk team in Spanje en kunnen veel kaarten trekken. Uiteraard zal ik een rit proberen te winnen."

   

  Kopman van Bora in de Vuelta is de 25-jarige Duitser Emanuel Buchmann. Hij wil een goed klassement rijden tussen Malaga en Madrid. "Het is voor mij een eer om zo'n sterk team te leiden. Ik heb er alles aan gedaan om zo goed mogelijk aan de start van de Vuelta te staan."

   

  Buchmann krijgt onder meer de Pool Rafal Majka en de Italiaan Davide Formolo mee in dienst.

  De volledige ploeg van Bora-Hansgrohe: