• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts wordt kopman bij Movistar voor Vlaamse klassiekers

  Jurgen Roelandts gaat volgend seizoen in Spaanse loondienst rijden.  De voormalige Belgische kampioen kiest voor een nieuwe uitdaging bij Movistar en zal er vooral uitgespeeld worden in de Vlaamse klassiekers. Roelandts kon ook bij de opvolger van BMC blijven, maar wil liever zijn eigen kans gaan.

  Roelandts is bezig aan zijn eerste seizoen bij BMC, dat volgend jaar doorgaat als CCC.  Volgend jaar kiest Roelandts voor een andere weg. "We hebben een tijdje de markt afgegaan en dan kwam Movistar met een mooi voorstel."

   

  "Ik kon ook blijven bij het 'nieuwe CCC' maar de sportieve uitdaging bij Movistar leek me net iets groter. Ik krijg binnen die ploeg het statuut van kopman voor de Vlaamse klassiekers. Daar zochten ze al een tijdje naar en die hebben ze blijkbaar nu gevonden."

   

  De 33-jarige Roelandts werd in zijn carrière onder meer derde in de Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo en tweede in de E3 Harelbeke, maar een kers op de taart ontbreekt nog. "Mijn carrièredoel is en blijft nog steeds een overwinning in een Vlaamse klassieker. Nu doet de opportuniteit zich voor. Ik krijg immers carte blanche binnen het team."

   

  "Ik hoef volgend seizoen naar niemand meer te kijken. Dit jaar reed ik in dienst van Greg Van Avermaet. Dat vond ik niet erg, maar ik wil het nog eens proberen voor mezelf. Met mij erbij moet Movistar ook in de Vlaamse koersen naam kunnen maken, ook al zijn er nog mannen als Imanol Erviti en Daniele Bennati binnen de ploeg die daar niet slecht uit de verf komen."