• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme grijpt in na verlies op Ajax: Cavanda vliegt uit selectie

  Cavanda werd op het uur vervangen tegen Ajax.

  Luis Pedro Cavanda speelde een matige partij tegen Ajax.

  Michel Preud'homme klonk hard voor zijn team na de smadelijke 3-0-nederlaag bij Ajax in de voorronde van de Champions League. En de Standard-coach grijpt ook in voor de match van morgen op Lokeren: met rechtsback Luis Pedro Cavanda verdwijnt een opvallende naam uit de selectie.

  Preud'homme gaf tekst en uitleg op de persconferentie daags voor de match. "Ons uitgangspunt is simpel. We willen een bepaald spel spelen en daarvoor is discipline nodig, op en naast het veld. We leggen het de spelers een eerste keer uit, een tweede keer, een derde keer en een vierde keer. We proberen ze te overtuigen."

   

  "Vervolgens kijken we welke spelers capabel zijn om het uit te voeren. Indien we dan een talent, dat misschien wel boven de rest uitsteekt, moeten passeren, zullen we dat doen. We wijken niet van onze lijn af."

   

  De 27-jarige Cavanda, een jeugdproduct van Standard, werd deze zomer definitief overgenomen van Galatasaray. Vorig seizoen was de verdediger al op huurbasis actief in Luik.

   

  Cavanda begon tot dusver in alle 6 de officiële duels van Standard dit seizoen. In de terugmatch van de derde voorronde, dinsdag op Ajax, werd hij na een bijzonder matige prestatie voorbij het uur gewisseld. Standard begon de Jupiler Pro League met een 5 op 9. Na de exit in de Champions League komen de Luikenaars in de Europa League terecht.