• home
 • video
 • pas verschenen

  Portugees Bento moet Zuid-Korea naar WK in Qatar loodsen

  Paulo Bento

  Bento haalde met Portugal de halve finales op het EK in 2012.

  Paulo Bento is de opvolger van Shin Tae-yong als bondscoach van Zuid-Korea. De belangrijkste opdracht voor de Portugees: het land naar het Wereldkampioenschap in 2022 brengen. ZIjn eerste match wordt een oefenduel tegen Costa Rica op 7 september.

  Op het WK in Rusland moesten de Zuid-Koreanen al na de groepsfase hun koffers pakken na nederlagen tegen Zweden en Mexico en een zege tegen Duitsland. Dat was niet voldoende voor Shin Tae-yong om in het zadel te blijven. Hij kreeg geen nieuw contract meer.

   

  De Zuid-Koreaanse bond heeft nu voor Paulo Bento gekozen. De 49-jarige Portugees was eerder al eens bondscoach van zijn eigen land. Hij loodste Portugal naar de halve finales op het EK in 2012, maar na een zwak WK in 2014 en een slechte start van de daaropvolgende EK-kwalificatiecampagne werd hij aan de kant geschoven. Bento zat zonder werk na zijn ontslag bij de Chinese club Chongging Lifan in juli.

   

  Bento, die nu onder anderen zal kunnen werken met Tottenham-ster Son Hueng-min, moet Zuid-Korea naar het WK in Qatar in 2022 loodsen. Zijn eerste wedstrijd is een oefenmatch tegen Costa Rica op 7 september.