• home
 • video
 • pas verschenen

  Juventus neemt na 25 jaar afscheid van middenvelder Marchisio

  Juventus heeft het contract van clubicoon Claudio Marchisio ontbonden. De middenvelder is een jeugdproduct van de club en kwam in totaal 389 keer in actie bij de hoofdmacht. Op zijn 32e kan hij nu voor het eerst uitkijken naar een nieuwe club. 

  Juventus heeft vandaag officieel afscheid genomen van Claudio Marchisio, een echte clubspeler. Marchisio begon op zijn 7 jaar als jeugdspeler bij de club en heeft 25 jaar lang nauwelijks nog een ander shirt gedragen. Alleen in het seizoen 2007-2008 werd hij verhuurd aan Empoli.

   

  De middenvelder, die ook 55 keer in actie kwam voor de nationale ploeg van Italië, kwam de voorbije seizoenen niet zo vaak meer van de bank. In zijn jaren bij Juventus won hij 4 keer de beker, 7 keer de titel en 3 keer de Italiaanse supercup. 

   

  Nu komt er op zijn 32e een einde aan zijn verhaal bij Juventus. Waar hij gaat voetballen, is nog niet bekend. Op Twitter nam hij afscheid met een foto van zichzelf bij de jeugd van Juventus en een emotionele boodschap.

   

  "Ik kan niet stoppen met kijken naar deze foto. De zwart-witte strepen hebben mij gemaakt tot wie ik ben, als voetballer en als man. Ik hou zo enorm veel van het shirt dat ik er, ondanks alles, van overtuigd ben dat de ploeg eerst komt. Altijd."

  Een piepjonge Marchisio in het shirt van Juventus

  De afscheidsboodschap van Juventus