• home
 • video
 • pas verschenen

  Europese tegenstander van Gent ontslaat trainer na woede-uitbarsting

  Poyet langs de zijlijn.

  Poyet zal er volgende week niet zijn in Gent.

  Bordeaux, de volgende tegenstander van Gent in de Europa League, heeft zijn trainer aan de kant geschoven. Gustavo Poyet ging gisterenavond op een persconferentie fel tekeer. Hij dreigde met ontslag en slingerde het bestuur van Bordeaux allerlei verwijten naar het hoofd. Eerst wordt hij een week geschorst, daarna volgt meer dan waarschijnlijk het definitieve ontslag.

  Bordeaux plaatste zich gisteren voor de play-offs van de Europa League, maar op de persconferentie na de match toonde de trainer zich allesbehalve tevreden. Hij wond zich op over het vertrek van speler Gaëtan Laborde naar Montpellier. 

   

  "Dit is mijn slechtste dag bij deze club", raasde hij. "Het is een schande hoe dit gelopen is. Ik had gezegd dat hij niet mocht vertrekken voor we een vervanger hadden. Het bestuur heeft hem toch verkocht. En ik ontdek dat vandaag, enkele uren voor deze match. Hij moest spelen, maar hij zat al in Montpellier." De Uruguayaan dreigde er vervolgens mee zijn ontslag in te dienen. "Ik eis een uitleg van het bestuur."

   

  Die uitleg kwam er vanmorgen op een persconferentie. Voorzitter Stephane Martin kondigde aan dat de trainer een week geschorst wordt, in afwachting van een gesprek volgende vrijdag. Daar zou hij dan definitief ontslagen worden.

   

  "Hij heeft een grens overschreden", zei de voorzitter. "Er zijn al spanningen sinds het begin van de zomermercato, gisteren was het orgelpunt." Eric Bedouet zal nu plaatsnemen op de bank bij Bordeaux voor de competitiematch dit weekend en de Europa League-wedstrijd tegen Gent.

  De opmerkelijke persconferentie van Poyet gisterenavond:

  De reactie van de club volgde een dag later