• home
 • video
 • pas verschenen

  De Tier moet 2 LottoNL-kopmannen Kruijswijk en Bennett bijstaan in Vuelta

  " "

  Floris De Tier is 1 van de 3 niet-Nederlanders in de selectie.

  LottoNL-Jumbo trekt met 2 klassementskopmannen naar de Vuelta (25 augustus-16 september): de Nederlander Steven Kruijswijk en de Nieuw-Zeelander Georg Bennett. Danny van Poppel is de man voor de massasprints. Van Belgische zijde is Floris De Tier 1 van de 8 namen. 

  De 31-jarige Kruijswijk eindigde in de Tour knap vijfde. In 2016 leek hij lang op weg naar de eindwinst in de Giro, maar een late val in de sneeuw gooide roet in het eten. Hij moest finaal vrede nemen met de vierde plaats. De 28-jarige Bennett liet in de voorbije Giro een 8e plaats noteren. In 2016 was de tegenvoeter 10e in de Vuelta en vorig jaar won hij de Ronde van Californië.

   

  De snelle Van Poppel, nog altijd maar 25, won dit seizoen Halle-Ingooigem en een rit in de Ronde van Valencia. In 2015 was hij al eens de beste in een Vuelta-rit. Voor de 26-jarige De Tier lijkt vooral een rol in dienst van de ploeg weggelegd.

  De 8 Vuelta-namen van LottoNL-Jumbo:

  • George Bennett (NZe)
  • Lars Boom (Ned)
  • Floris De Tier 
  • Steven Kruijswijk (Ned)
  • Sepp Kuss (VS)
  • Tom Leezer (Ned)
  • Bert-Jan Lindeman (Ned)
  • Danny van Poppel (Ned)