• home
 • video
 • pas verschenen

  De Koster: "Kevin was rustig, blessure had veel erger kunnen zijn"

  Kevin De Bruyne heeft zelf nog niet gereageerd op de blessure die hij deze week opliep. Zijn manager, Patrick De Koster, kreeg de middenvelder wel aan de lijn. "Hij beseft dat blessures bij het voetbal horen."

  De Bruyne staat ongeveer drie maanden aan de kant

  "Op dit niveau kom je niet meteen terug als kruisband afscheurt"

  Een geluk bij een ongeluk voor De Bruyne: zijn kruisband aan de knie is beschadigd en niet afgescheurd. Een operatie is niet nodig. "Ik vond hem vrij rustig aan de telefoon", zegt De Koster.

   

  "Hij beseft dat blessures bij het voetbal horen. In zijn carrière heeft hij nog niet veel blessures gehad. Behalve een identieke blessure twee jaar geleden. Als zijn kruisband afgescheurd was, dan wacht een revalidatie van 6 tot 9 maand en verlies hij het hele seizoen."

   

  "Op dat niveau kom je dan ook niet meteen terug. Dus in dat opzicht is een scheurtje nog goed nieuws.  Na een extra controle zullen we zien hoe en waar de behandeling gebeurt. Waarschijnlijk op de club. Een streefdatum spreek ik niet uit."

  "Enige voordeel is dat hij bij bevalling van zijn vrouw kan zijn"

  Over de omstandigheden van de blessure is weinig bekend en ook Patrick De Koster weet niet veel meer. "Ik heb hem gevraagd hoe het gebeurd is. Hij antwoordde dat het een banaal moment was. Geen duel, maar zijn voet misplaatst ofzo."

   

  Zware blessures kunnen het gevolg zijn van overbelasting, maar De Bruyne en De Koster weten niet of daar sprake van is.  "Ik ben geen dokter, dus ga het niet aan overbelasting wijten. Kevin heeft er me ook niets van gezegd. Hij had geen kritiek op de korte vakantie."

   

  Opvallend: net als de eerste keer raakt De Bruyne geblesseerd tijdens de zwangerschap van zijn vrouw Michèle. "Ik ga hen vragen geen derde keer zwanger te geraken, want dan kan hij opnieuw geblesseerd raken. Nee, het is zuiver toeval, maar hij zal nu waarschijnlijk bij de geboorte kunnen zijn. Dat is het enige positieve nieuws van deze blessure."