• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: geen operatie, wel 3 maanden buiten strijd

  Kevin De Bruyne

  Kevin De Bruyne blesseerde zich op de training.

  Kevin De Bruyne zal 3 maanden niet op de velden te zien zijn. Zijn ploeg Manchester City bevestigde dat de buitenste gewrichtsband van zijn rechterknie beschadigd is, maar dat een operatie niet noodzakelijk is.

  Woensdag kwam er onrustwekkend nieuws vanuit Manchester over Kevin De Bruyne. De Rode Duivel blesseerde zich op training aan zijn knie.  De City-speler pikkelde rond op krukken en na twee dagen vol onderzoeken kent hij nu het verdict.

   

  De buitenste gewrichtsband van zijn rechterknie is beschadigd. Een operatie is niet noodzakelijk, maar de club rekent wel op 3 maanden revalidatie. Dat is langer dan bij zijn vorige knieblessure. Ook in 2016 liep De Bruyne een scheurtje op in zijn knieligament. Toen was hij na 2 maanden weer fit.

   

  Als hij 3 maanden aan de kant staat, mist Kevin De Bruyne de komende 6 interlands met de Rode Duivels: de oefenmatchen tegen Schotland en Nederland en de volledige groepsfase van de nieuwe Nations League.

   

  "We zullen De Bruyne enorm missen, maar we aanvaarden dit"

  Uiteraard kreeg City-trainer Pep Guardiola op zijn persconferenties ook een vraag voorgeschoteld over Kevin De Bruyne. "Voor De Bruyne en zijn familie is dit hard, maar we accepteren het. Mensen hebben limieten en dingen zoals deze gebeuren. We zullen hem wel enorm wissen."