• home
 • video
 • pas verschenen

  Colin Joyce sprint naar Noorse glorie, Van der Poel verspeelt leiderstrui

  Colin Joyce mocht juichen in Kjøllefjørd.

  Colin Joyce (Rally Cycling) heeft de tweede etappe van Arctic Race of Norway op zijn naam geschreven. In een uitgedunde sprint - veroorzaakte door de harde wind - haalde de Amerikaan het voor Dennis van Winden en Markus Hoelgaard. Leider Mathieu van der Poel wordt onttroond door Sergej Tsjernetski.

  Met twee beklimmingen van 2e categorie en drie van 1e categorie bood de tweede etappe in de Noorse rittenkoers heel wat mogelijkheden voor de vrijbuiters. Zes renners, met net zoals gisteren Loïc Chetout, voelden zich geroepen om aan te vallen.

   

  Het peloton hield de kopgroep steeds binnen handbereik en op minder dan 60 kilometer van de streep voerden ze het tempo op. De kopgroep was een vogel voor de kat.

   

  Lang bleef het peloton niet samen, want onder anderen Jakob Fuglsang en Sergej Tsjernetski (allebei Astana) gooiden de knuppel in het hoenderhok. Geholpen door de stevige wind, die er een heuse waaieretappe van maakte. Mathieu van der Poel was het grootste slachtoffer van de versplintering in het peloton.

   

  Tien koplopers mochten uiteindelijk strijden voor de etappezege. De Amerikaan Colin Joyce had nog het meeste energie in zijn sprinttank zitten. Dennis van Winden en Markus Hoelgaard flankeren hem op het podium. Tsjernetski neemt de leiderstrui over van Nederlands kampioen Van der Poel.

  Bekijk hier de laatste kilometer:

  Uitslag rit 2 Arctic Race of Norway:

  1. Colin Joyce (VS) in 4u20'24"
  2. Dennis van Winden (Ned) z.t.
  3. Markus Hoelgaard (Noo) z.t.
  4. Danilo Wyss (Zwi) z.t.
  5. Sergej Tsjernetski (Rus) z.t.

  Klassement na rit 2:

  1. Sergej Tsjernetski (Rus) in 8u10'34"
  2. Colin Joyce (VS) op 4"
  3. Markus Hoelgaard (Noo) op 5"
  4. Danilo Wyss (Zwi) op 19"
  5. Alberto Bettiol (Ita) op 23"