• home
 • video
 • pas verschenen

  Bornauw: "Ik speel nu tegen echte mannen en moet nog heel veel leren"

  Bornauw in actie.

  Bornauw (rechts) stond al twee keer in de basis bij Anderlecht.

  Sebastiaan Bornauw (19) debuteert dit seizoen in de hoofdmacht van Anderlecht. Het jeugdproduct van de recordkampioen stond al 2x in de basis en liet knappe dingen zien in de verdediging van paars-wit. Gisteren stond hij voor het eerst de pers te woord. "Ik bekijk het match per match. Ik moet nog heel veel leren."

  "Veel geleerd van Emilio Ferrera"

  Sebastiaan Bornauw stond op speeldag 1 in de basis tegen KV Kortrijk. Tegen KV Oostende ontbrak hij door een blessure, maar tegen Charleroi was hij er opnieuw bij vanaf de aftrap. Hoe zijn de eerste speelminuten op het hoogste niveau verlopen voor de 19-jarige verdediger? "Ik heb geprobeerd mijn ding te doen en te genieten", zei de verdediger.

   

  "Ik ben er redelijk rustig onder gebleven. Het is een droom die uitkomt. Als je na 10 seizoenen bij Anderlecht je 1e officiële match mag spelen, dan is dat fantastisch. Ik bekijk het match per match. Ik werk hard op training. Of ik nu speel of niet, ik blijf ervoor gaan. Ik moet nog veel leren en veel verbeteren."

   

  Wat is het grote verschil met vorig seizoen? "Het gaat veel sneller dan bij de jeugd. Je moet de hele wedstrijd kijken wat er gebeurt en altijd blijven opletten. Je speelt bovendien tegen echte mannen. Die zijn sterker, slimmer en hebben meer ervaring."

   

  "Vorig seizoen heb ik heel veel geleerd van Emilio Ferrera, vooral op tactisch vlak. De trainingen waren heel tactisch en misschien niet erg leuk voor sommigen. Hij pakte verschillende spelers echt aan waardoor die een klik maakten en beter werden. We speelden heel mooi voetbal en draaiden een goed seizoen."

  Het is een droom die uitkomt. Als je na 10 seizoenen bij Anderlecht je 1e officiële match mag spelen, dan is dat fantastisch.

  "Ik analyseer mijn wedstrijden met Daniël Van Buyten"

  Bornauw kon deze zomer naar KV Oostende, maar koos ervoor om bij Anderlecht te blijven en voor zijn plaats in de ploeg te vechten. "Ik heb er zeker over nagedacht om naar Oostende te gaan. Ik ben jong en ik wil spelen."

   

  "Bij Anderlecht is het moeilijker, maar ik heb de klik gemaakt. Waarom zou ik hier mijn kans niet kunnen grijpen? De coach belde mij ook op vakantie en dat gaf me veel vertrouwen."

   

  Naast het veld krijgt Bornauw onder meer de goede raad van Daniël Van Buyten. Wat is de rol van de ex-Rode Duivel? "Bij de jeugd had ik geen zaakwaarnemer. Mijn  vader behartigde mijn belangen. We leerden Van Buyten kennen en er was meteen een goede klik."


  "Hij is heel eerlijk en ik kan hem vertrouwen. Hij heeft veel ervaring op het hoogste niveau en zegt me wat ik nog beter kan doen op bepaalde momenten. We kijken naar mijn wedstrijden en analyseren die. Hij houdt zich samen met mijn vader ook bezig met mijn contract. Daar trek ik mij niets van aan. Ik focus op het sportieve."

  Waarom zou ik hier mijn kans niet kunnen grijpen? De coach belde mij ook op vakantie en dat gaf me veel vertrouwen.

  De volledige persbabbel van Hein Vanhaezebrouck en Sebastiaan Bornauw: