• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaans tijdritkampioen 2 jaar langer aan de zijde van Van Avermaet

  Rosskopf in actie.

  Rosskopf pakte in 2017 en 2018 de Amerikaanse tijdrittitel.

  Continuum Sports, het nieuwe wielerteam dat voortvloeit uit BMC en CCC, heeft het contract van Joey Rosskopf verlengd. De Amerikaan blijft nog minstens twee seizoenen ploegmakker van onder meer Greg Van Avermaet.

  "Het was een gemakkelijke beslissing"

  De 28-jarige Rosskopf streek in 2015 neer bij BMC. Hij pakte voor de Amerikaanse WorldTour-formatie 2 Amerikaanse tijdrittitels (2017 en 2018) en won ook de Ronde van de Limousin (2016). In dienst van de verschillende kopmannen van BMC, waaronder Greg Van Avermaet, reed hij uren op kop van het peloton. 

   

  Rosskopf heeft zijn contract bij Cotinuum Sports, de opvolger van BMC en CCC, verlengd met 2 seizoenen. "BMC heeft mij de voorbije 4 jaar met ongelooflijk veel geduld geholpen mijn weg binnen het team te vinden", legt Rosskopf uit.

   

  "Hun steun heeft een betere wielrenner van mij gemaakt en ik ben er zeker van dat ik nog verder kan groeien. Het was dan ook een gemakkelijke beslissing om mijn contract te verlengen. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van ons "new look" team in 2019."

   

  Bij Continuum Sports staan voorlopig 10 renners onder contract. Serge Pauwels, Greg Van Avermaet, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck zijn de 4 Belgen.

  De mededeling op Twitter: