• home
 • video
 • pas verschenen

  Son klein stapje verder weg van legerdienst van 21 maanden

  Vorige maand ondertekende Son nog een nieuw contract bij Tottenham.

  De Asian Games zijn uitstekend begonnen voor Zuid-Korea. In Europa zou daar geen haan naar kraaien, ware het niet dat Tottenham-ster Son Heung-min er zijn op een na laatste kans krijgt om een legerdienst van bijna 2 jaar te ontlopen.

  De tijd tikt ongenadig voor de 26-jarige Son Heung-min. Voor zijn 28e moet hij zich in Zuid-Korea aanbieden om zijn dienstplicht van 21 maanden te vervullen. Dat wil zeggen dat Son bijna 2 jaar niet zou kunnen voetballen voor zijn Engelse club.

   

  Er zijn echter uitzonderingen op de regel. Zo kon Son zijn dienstplicht ontlopen als hij met Zuid-Korea op het WK 2018 in Rusland minstens de halve finales zou halen.

   

  Wat niet gebeurde, want Zuid-Korea kwam in zijn poule na twee nederlagen (tegen Zweden en Mexico) en een zege (tegen Duitsland) niet verder dan de derde plaats.

   

  Op de Asian Games, een toernooi voor spelers onder 23 jaar waarbij elk land 3 oudere spelers mag opstellen, krijgt Son een tweede kans.

   

  Het toernooi in Indonesië is deze week van start gegaan: Zuid-Korea won zijn openingsmatch met 6-0 tegen Bahrein. Son zat de hele match op de bank, hij arriveerde laat nadat hij vorig weekend met Tottenham in de Premier League gespeeld had.

   

  Als Zuid-Korea het toernooi wint, wordt de dienstplicht van Son kwijtgescholden. De geschiedenis indachtig - Zuid-Korea won de vorige editie van het toernooi in 2014 - is dat geen onmogelijke opgave. 

   

  Omdat de Asian Games geen officieel FIFA-toernooi is, hoefde Tottenham Son niet af te staan, maar de club heeft dat dus toch gedaan. Wellicht ook uit eigenbelang.

   

  Tottenham zou Son geen 21 maanden willen missen straks. De club liet de Zuid-Koreaan, die sinds zijn transfer uit Leverkusen in 2015 in Londen voetbalt, vorige maand nog een nieuw contract ondertekenen tot 2023.

  Allerlaatste kans in januari 2019

  Als de Asian Games toch op een mislukking zouden uitdraaien voor Zuid-Korea heeft Son in de winter nog een allerlaatste kans om de legerdans te ontspringen. In januari 2019 neemt Zuid-Korea deel aan de Asian Cup. Ook daar is alleen de eindoverwinning goed genoeg...