• home
 • video
 • pas verschenen

  Opvolger BMC geeft wereldkampioen omnium kans op weg: "Eer om met Van Avermaet te koersen"

  Szymon Sajnok werd wereldkampioen begin 2018 in Apeldoorn.

  Szymon Sajnok heeft een enorm potentieel op de weg, dixit teammanager Jim Ochowicz.

  Continuum Sports, ontstaan uit de fusie van BMC en CCC Sprandi Polkawice, houdt de 20-jarige Pool Szymon Sajnok aan boord. Sajnok is de wereldkampioen omnium: "Het is voor mij een hele eer om in hetzelfde team te mogen rijden als de olympische kampioen." En dat is Greg Van Avermaet, die ook trouw blijft aan de opvolger van BMC.

  Sajnok was aan de slag bij het procontinentale CCC, maar mag dus nu op WorldTour-niveau zijn kunnen tonen. "Szymon heeft een enorm potentieel op de weg", zegt teammanager Jim Ochowicz. "Hij is een van de meest getalenteerde Poolse youngsters."

   

  In de Ronde van Keulen eindigde hij dit jaar derde in een zeer talentvolle spurtersgroep en in 2015 was hij 5e in Parijs-Roubaix voor junioren tussen heel wat renners die nu bij WorldTour-ploegen zitten. Als zijn resultaten op de weg even goed worden als op de piste, zullen we nog veel plezier aan hem beleven."

   

  "In zijn debuutseizoen bij CCC maakte hij indruk, het lag dus voor de hand om hem te houden. In zijn tweede profjaar zal hij de kans krijgen om nog veel meer van de ervaren renners te leren. We kijken er alvast naar uit om hem verder te ontwikkelen."

  Sajnok: "Geweldige uitdaging"

  Sajnok voelt zich de koning te rijk: "Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om te groeien in een WorldTour-omgeving. Dit is een stap vooruit in mijn carrière en een geweldige uitdaging. Ik dank het team voor het vertrouwen. Het is voor mij een hele eer om in hetzelfde team te rijden als de olympische kampioen."