• home
 • video
 • pas verschenen

  Niki Terpstra trekt na 8 jaar Quick Step-deur achter zich toe

  Niki Terpstra schreef dit jaar de Ronde van Vlaanderen op zijn naam.

  Niki Terpstra (34) neemt na 8 jaar afscheid van Quick Step. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen wil een nieuw hoofdstuk schrijven bij het Franse Direct Énergie. "Ik wil vooral een etappezege pakken in de Ronde van Frankrijk", zegt hij.

  Nederlander Terpstra verlaat Quick-Step Floors

  Team Direct Énergie heeft een grote vis aan de haak geslagen. Niki Terpstra, met onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn palmares, stapt na acht jaar over van Quick Step. 

   

  "Zijn ambitie is om een van de beste klassieke renners te blijven", klinkt het op de website van Direct Énergie. En dat bevestigt de Nederlander ook. "Ik droom ervan om Direct Énergie een prestigieuze zege te bezorgen in een grote klassieker."

   

  "Ik was dit seizoen verbluft door de renners van Direct Énergie tijdens de Vlaamse klassiekers, waar ze systematisch de koers maakten", verklaart Terpstra zijn overstap. "Ik zag die ingesteldheid ook in de Tour de France en dat staat me aan. Ik hoop een etappezege te pakken in de Ronde van Frankrijk."

   

  Het Franse ProContinentale team is uiteraard in de wolken met de aanwinst. "Een renner als Niki Terpstra aantrekken vervult ons met trots", zegt teammanager Jean-René Bernaudeau. "Hij heeft karakter en ambitie, net als wij."

  Zonneveld: "Gedurfde move"