• home
 • video
 • pas verschenen

  Memorial geeft 14 Belgische atleten wildcard voor finale Diamond League

  " "

  De Belgian Cheetahs (4x400m vrouwen) zijn welkom op de Memorial op 31 augustus.

  De organisatoren van de Memorial Van Damme geven 14 Belgische atleten de kans om zich te meten met de absolute wereldtop. De 14 komen bij de internationale atleten die op 31 augustus in Brussel de finale van de Diamond League afwerken.

  Het deelnemersveld van de 42e Memorial bestaat per discipline uit de beste 8 atleten van het voorbije Diamond League-seizoen. Daarnaast mag de organisatie aan atleten uit eigen land een wildcard toekennen.

   

  Na een voor België uitstekend EK profiteren 14 landgenoten daarvan. Bij de vrouwen gaat het om Cynthia Bolingo (200m), Camille Laus (400m), Renée Eykens (800m), Elise Vanderelst (1.500m), Eline Berings (100m horden), Hanne Claes en Justien Grillet (beiden 400m horden) en - al eerder bekend - Europees kampioene zevenkamp Nafi Thiam in het hoogspringen.

   

  De genodigde mannen zijn Eliott Creston (800m), Bram Ghuys (hoogspringen), Arnaud Art (polsstokspringen) en de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée (400m). De eerste 2 Borleés waren al zeker van deelname.

   

  Op de Memorial zullen de 6 medaillewinnaars van het voorbije EK in Berlijn (Nafi Thiam, Koen Naert, Bashir Abdi, Kevin en Jonathan Borlée en de 4x400m mannen) gelauwerd worden, net als alle Belgen die deze zomer in andere sporttakken gelauwerd werden.