Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel knalt naar zege in Noorse openingsetappe

 do 16 augustus 2018 17:52
Mathieu van der Poel vond weinig tegenstand bij het sprintje bergop.

De eerste etappe van de Arctic Race of Norway was een kolfje naar de hand van Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen zette zijn driekleur in de verf in een sprintje bergop. Hij is meteen ook de eerste leider in Noorwegen.

Met een stevige Noorse wind en enkele pittige beklimmingen was het moeilijk voor de avonturiers om weg te raken uit het peloton. Een ruime kopgroep van 25 renners kon na lang vijven en zessen dan toch wegglippen, al kregen ze geen vrijgeleide van het peloton.

 

Warren Barguil, de bergkoning van de Tour van 2017, had zoals verwacht ambities in het bergklassement en ging steevast met de punten lopen op de beklimmingen. In de bochtige lokale ronde in Kirkenes waren de vluchters een vogel voor de kat.

 

Maar de traditionele sprinters kregen het niet cadeau in de slotkilometer: 500 meter bergop aan gemiddeld 8 procent. Dat lag Mathieu van der Poel beter. De Nederlander knalde iedereen uit het wiel en blonk zijn Nederlandse kampioenentrui op met de overwinning. Hij is ook de eerste leider in Noorwegen. Onze landgenoot Benjamin Declercq werd derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Poel verliest even zijn evenwicht bij het vieren:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 1 Arctic Race of Norway:

  1. Mathieu van der Poel (Ned) in 3u50'19"
  2. Sergej Tsjernetski (Rus) z.t.
  3. Benjamin Declercq z.t.
  4. Markus Hoelgaard (Noo) z.t.
  5. Quentin Pacher (Fra) z.t.

Klassement:

  1. Mathieu van der Poel (Ned) in 3u50'09"
  2. Sergej Tsjernetski (Rus) op 4"
  3. Benjamin Declercq op 6"