• home
 • video
 • pas verschenen

  "Voetbalmoeder" Madonna (60) wil voetbalschool openen in Malawi

  Madonna wordt vandaag 60 jaar.

  Madonna wordt vandaag 60 jaar.

  Madonna heeft vandaag 60 kaarsjes mogen uitblazen. Maar de Queen of Pop is van meer markten thuis dan alleen muziek. Ze is ook een voetbalmama en heeft plannen om een voetbalschool te openen in Malawi, waar ze 4 van haar 6 kinderen adopteerde. "Het was een idee van mijn zoon", klinkt het bij de popster. 

  Madonna adopteerde David, die geboren is in Malawi, in 2006. De jeugdspeler van Benfica droomt van een voetbalcarrière. De Amerikaanse zangeres is fan van het spelletje en wil graag een voetbalschool oprichten in Malawi. "Het was eigenlijk Davids idee", klinkt het bij Madonna, die ook al heel wat ander liefdadigheidswerk deed in het Afrikaanse land.

   

  Walter Nyamilandu, voorzitter van de voetbalbond van Malawi, is heel enthousiast: "Deze kans biedt zich erg opwindend aan. Het wordt de kers op de taart voor onze inspanningen om voetbalscholen op te richten in Malawi. We hebben haar de bouwplannen laten zien en ze was er tevreden over." De bond bood Madonna al een stuk land aan naast het nationale stadion in hoofdstad Lilongwe.

   

  David hoopt dat de school van zijn mama het voetbalgevoel in zijn geboorteland zal versterken. "We zullen traag starten, maar dromen groots. We hopen deel te nemen aan de Africa Cup en zo te groeien", zegt Madonna's zoon.

  Zoon wil prof worden bij Benfica

  De Amerikaanse zangeres heeft de voetbalmicrobe helemaal te pakken. Ze verhuisde vorig jaar speciaal naar Lissabon om bij haar zoon te zijn. Die sloot zich aan bij de jeugdacademie van Benfica en heeft de ambitie om er een professionele voetballer te worden.

  Madonna toonde zich alvast ambitieus op Instagram