Ga naar de inhoud

meest recent

      Anderlecht moet Elias Cobbaut minstens zes weken missen

       do 16 augustus 2018 15:34
      Elias Cobbaut werd met een draagberrie van het veld gedragen.

      Elias Cobbaut staat minstens zes weken langs de zijlijn. De flankspeler van Anderlecht verzwikte zijn enkel in de competitiewedstrijd tegen Charleroi en moest het veld op een draagberrie verlaten.

      Elias Cobbaut, deze zomer overgekomen van KV Mechelen, wist meteen een plekje te veroveren in het elftal van Hein Vanhaezebrouck. Tegen Charleroi gaf hij nog de assist voor het winnende doelpunt van Santini, maar een kwartier later lag de 20-jarige flankspeler op een draagberrie. Hij had zijn enkel verzwikt.

       

      "Er is geen breuk of extra schade, maar zijn ligamenten zijn wel geraakt", vertelde Vanhaezebrouck op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Moeskroen. "Hij is minstens zes weken buiten strijd. We zullen moeten kijken hoe snel hij revalideert."

       

      "Het is enorm spijtig voor hem, want hij start goed bij zijn nieuwe club. Het is zijn eerste grote blessure, dus hij heeft er weinig ervaring mee. Er zullen nu anderen zijn taken moeten overnemen."

      Tweet:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.