• home
 • video
 • pas verschenen

  Zico Waeytens trekt naar Cofidis

  Zico Waeytens rijdt in 2019 voor Cofidis. De West-Vlaming verlaat na dit seizoen Veranda's Willems-Crelan. 

  "Ik ben heel blij te kunnen aankondigen dat ik in 2019 deel zal uitmaken van Cofidis", kondigde de 26-jarige Waeytens aan op Twitter. "Ik ben erg tevreden met deze transfer en erg gemotiveerd om een zeer goed seizoen neer te zetten". 

   

  Bij zijn nieuwe team zal Waeytens deel uitmaken van de sprinttrein rond Nacer Bouhanni en Christophe Laporte. Verder kan hij een rol spelen in de Vlaamse klassiekers. 

   

  Het contract van Waeytens liep dit seizoen af. "Na een pechjaar kreeg ik een erg mooi voorstel van Cofidis dat ik niet naast me kan neerleggen", legt Waeytens uit.

   

  "Ik kan er ook een grote ronde rijden. Het is nu zeker niet de bedoeling om de ploeg te verlaten zonder m'n best te doen in de volgende weken. Ik zal me nog voor 200% inzetten dit jaar. Hopelijk krijgen we nog de beste Zico Waeytens te zien de komende periode. Ik ga nog zo goed als mogelijk presteren."