• home
 • video
 • pas verschenen

  Richie Porte als kopman Australië naar WK, geen Michael Matthews

  Richie Porte

  Porte moet Australië de wereldtitel bezorgen.

  Richie Porte zal als kopman van het Australische team aan de start komen van het WK in Innsbruck (Oos), op 30 september. De ploegmaat van Greg Van Avermaet bij BMC, 33 intussen, geldt als een outsider voor de wereldtitel. 

  In de selectie van Australië is Michael Matthews een opvallende afwezige. Matthews (Sunweb) was vorig jaar namelijk derde op het WK in Bergen (Noo).

   

  Wel geselecteerd zijn Porte's ploeggenoot Rohan Dennis, Rory Sutherland (Movistar), Simon Clarke (EF Education First), Chris Hamilton (Sunweb) en de drie Mitchelton-Scottrenners Haig, Howson en Power. De 28-jarige Dennis zal vier dagen voor de wegrit ook al zijn kans wagen op de tijdrit, als enige renner van het Australische team.