• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot, De Gendt en Monfort rijden de Vuelta voor Lotto-Soudal

  Tiesj Benoot.

  Lotto-Soudal heeft zijn 8-koppige selectie vrijgegeven voor de Ronde van Spanje, die op 25 augustus met een avondtijdrit van start gaat in Malaga. Er zijn liefst 7 Belgen bij.

  De selectie (alfabetisch):

  1. Sander Armée (4e deelname)
  2. Tiesj Benoot (1e deelname)
  3. Thomas De Gendt (6e deelname)
  4. Bjorg Lambrecht (1e deelname)
  5. Tomasz Marczynski (Pol-4e deelname)
  6. Maxime Monfort (8e deelname)
  7. Tosh Van der Sande (4e deelname)
  8. Jelle Wallays (3e deelname)

  "Benoot start zonder klassementsambities"

  Lotto-Soudal won vorig jaar met Tomasz Marczynski (2), Thomas De Gendt en Sander Armée 4 etappes in de Ronde van Spanje. 

   

  Ploegleider Mario Aerts hoopt met zijn team opnieuw een sterke prestatie neer te zetten.

   

  "Sander Armée won vorig jaar niet enkel een rit, maar eindigde ook op een knappe 19e plaats in het klassement. Ook dit jaar hopen we met Sander op een plek bij de beste 20 , maar mikken we in de eerste plaats op ritwinst", zegt Aerts.

   

  "Tiesj Benoot start na zijn val in de Tour de France start zonder klassementsambities. Het is nog even afwachten hoe zijn vormpeil is. Er zijn verschillende etappes waarin hij mogelijk een rol kan spelen en de rit kan kleuren. Het zou mooi zijn als we met hem ook een rit kunnen winnen."

   

  Aanvalskoning De Gendt mikt in de eerste plaats opnieuw op ritwinst. Aerts: "Thomas rijdt vlot een berg over, dus ook in deze Vuelta zijn er verschillende ritten waarin hij zijn kans kan gaan. Vorig jaar bewees hij zijn klimmersbenen nog maar eens door de 19e etappe te winnen. Uiteraard is een ritzege voor Thomas ook dit jaar een doel."

   

  "Thomas De Gendt en Maxime Monfort hebben het meeste deelnames aan de Vuelta binnen de selectie. Maxime heeft een ondersteunende rol, maar mag evenzeer zijn kans gaan."

   

  "Tomasz Marczynski is ook erg gebrand op een nieuwe ritzege. Er is dit jaar een rit in Granada, zijn woonplaats, met aankomst op een redelijk lastige slotklim. Hij zal erg gemotiveerd zijn om daar iets te laten zien."

  "Rekenen in de sprint op Van der Sande"

  De 21-jarige Bjorg Lambrecht debuteert in een grote ronde. "Hij is nog jong en heeft al een sterk seizoen achter de rug", zegt Mario Aerts.

   

  "Deze periode zijn er niet veel wedstrijden voor renners als Bjorg en met oog op het WK is de Vuelta ideaal voor hem. Hij rijdt de ronde normaal niet uit. Hij zal 10 tot 14 ritten aan de start staan en proberen goede resultaten te leveren."

   

  Voor de sprints rekent Lotto-Soudal op Tosh Van der Sande. "Er zijn dit jaar 5 à 6 etappes die waarschijnlijk eindigen in een massasprint. Voor deze etappes hebben we met Tosh iemand die kan sprinten voor de overwinning. Jelle Wallays kan hem helpen, al kan die ook in een drietal ritten meegaan met de vlucht", aldus nog Aerts.