• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne blesseert zich op training: "Hij dacht niet aan gescheurde ligamenten"

  " "

  Kevin De Bruyne op training, wat later zou het misgaan.

  Slecht nieuws vandaag op training bij Manchester City: Kevin De Bruyne heeft een blessure aan zijn rechterknie opgelopen. Volgens zijn manager Patrick De Koster is de blessure gelijkaardig aan die van 2016, toen de Rode Duivel 2 maanden out was. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig dit letsel is.

  Verslag in Het journaal:

  De Koster: "Kevin voelde hetzelfde als 2 jaar geleden"

  Volgens De Koster zou het gaan om een gelijkaardige blessure als die De Bruyne begin 2016 opliep in de League Cup tegen Everton. "Ik heb hem enkele minuten aan de lijn gehad en hij bevestigde mij dat hij zich vanochtend op training heeft geblesseerd aan dezelfde knie als toen. Het voelde ook hetzelfde."

   

  In januari 2016 bleef De Bruyne met zijn rechtervoet in het gras steken en verdraaide hij zijn knie.  De middenvelder liep scheurtjes op in een enkel- en knieligament, waardoor hij 2 maanden aan de kant stond.

   

  "Toen waren er geen ligamenten gescheurd. En dat is het belangrijkste. Dan spreken we van 6 tot 9 maanden afwezigheid. Kevin dacht niet dat dat gebeurd was. De medische tests van morgen zullen meer duidelijkheid brengen over hoe erg of niet erg het zal zijn."

   

  De Koster wist ook hoe de blessure er kwam: "Gewoon op training terwijl hij vrij stond. Het was niet eens in een duel. Het is een spijtig ongeval. Hij zegt dat hij hetzelfde voelt als 2 jaar geleden. Het is ongeveer dezelfde situatie. Toen was zijn vrouw zwanger, vandaag ook. Het lot heeft het zo bepaald."

   

  De Bruyne, die zich op krukken verplaatst, baalt: "Het is spijtig voor hem. Het seizoen begint en het is altijd leuk om erbij te zijn. Maar zolang de ligamenten niet gescheurd zijn, kunnen we blijven hopen op een spoedig herstel." De Bruyne zal de komende dagen tests ondergaan in Manchester en wellicht ook in Barcelona.

  De Bruyne verschijnt op krukken op wereldpremière van City-documentaire

  Kevin De Bruyne was een van de grote bewerkers van het topseizoen van City vorig jaar. Over het kampioenenjaar werd een documentaire gemaakt, die vanavond in Manchester in première ging. Kevin De Bruyne was ook van de partij. Mét krukken en een zware brace.

  Kevin De Bruyne eerder vandaag in de fitness.