• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Deze zege had ik nodig voor mijn vertrouwen"

  David Goffin in Cincinnati.

  David Goffin in Cincinnati.

  David Goffin heeft in Cincinnati afstand genomen van Stefanos Tsitsipas. Het was een deugddoende overwinning na een moeilijke periode voor onze landgenoot.

  Goffin (ATP-11) hakte de 20-jarige Tsitsipas gisteren in de pan: 7-5 en 6-3. Het was al de vierde keer in een jaar tijd dat de Belg en de Griek elkaar in de ogen keken. De vorige keer ging Goffin nog onderuit tegen de rijzende ster.

   

  Tsitsipas haalde vorige week de finale in Toronto na overwinningen tegen onder meer Dominic Thiem, Novak Djokovic, Alexander Zverev en Kevin Anderson.

   

  Goffin: "Ik had enkele dagen om mij voor te bereiden. Voor hem lag dat wat moeilijker aangezien hij net het toernooi van zijn leven gespeeld had en 2 dagen later al weer tegenover mij stond."

   

  "Ik heb hard getraind en dit was de match die ik nodig had voor mijn vertrouwen."     

  "Had rustperiode nodig na Wimbledon"

  Goffin beleefde geen al te beste zomer met onder andere verlies in de eerste ronde van Wimbledon tegen de Australiër Matthew Ebden en vorige week in Toronto tegen Milos Raonic.     


  "Ik kende de voorbije maanden hoogtes en laagtes", zegt Goffin. "Na Wimbledon laste ik een rustperiode in. Ik had die echt nodig om mij opnieuw te lanceren, weer spelvreugde te vinden en op zoek te gaan naar mijn beste tennis."


  "Ik weet dat als ik met plezier op de baan sta, ik creatiever ben en agressiever kan spelen. Het was een goeie match en ik hoop dat ik gelanceerd ben in het toernooi." 

   

  In de volgende ronde wacht de Fransman Benoît Paire (ATP 57).