Trainer Evenepoel: "Ik train hem zoals voor een uithoudingssport"

  "Remco is getalenteerd, maar hij is ook heel gedreven."

  Remco Evenepoel heeft op zijn jonge leeftijd al een mooi palmares bijeengereden. Een goed renner word je natuurlijk niet zomaar, de grote man achter Evenepoel is Fred Vandervennet. Hij is de trainer van het Belgische talent en doet zijn trainingsmethode uit de doeken.

  Vandervennet was zelf een goed marathonloper. Hij gebruikt zijn ervaring als atleet in de trainingen van Evenepoel.

   

  "Ik hanteer geen Spartaanse aanpak, maar ik kijk naar wat Remco aankan en daarnaast probeer ik te vergelijken met andere sporten", zegt Vandervennet.

   

  "Eigenlijk train ik hem zoals voor een uithoudingssport op hoog niveau. Ik denk dan niet alleen aan zwemmen of atletiek, maar ook aan langlaufen of biatlon.'

   

  'Remco krijgt 2 trainingen per dag. In de voormiddag is het meestal een uur losrijden en in de namiddag een duurtraining."

   

  "Ik ga met Remco met de juiste visie aan de slag. Hoe meer talent, hoe meer je kunt trainen, want hoe makkelijker je recupereert en hoe meer je aankunt."

  "Remco trapt al 7x zijn lichaamsgewicht"

  "Remco doet veel meer dan beroepsrenners, al haalt hij op training uiteraard niet de kilometers van een prof", gaat Vandervennet voort.

   

  "Hij trapt al wel 420 watt: 7 keer zijn lichaamsgewicht. Elke beklimming gaat hij naar die hoge waardes. Andere jongens kunnen dat niet, vandaar die grote tijdsverschillen aan de finish."

   

  "Of hij de Tour kan winnen? Als Remco zo blijft evolueren, kan hij de top 10 in een grote ronde ambiëren. Maar veel hangt ook af van geluk en de concurrentie. Want in een ander land kan een renner opstaan die dezelfde waarden kan trappen..."

  Interview met Fred Vandervennet: