• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "We verdienen geen plaats in de Champions League"

  Michel Preud'homme

  Michel Preud'homme kon vaak zijn ogen niet geloven.

  Michel Preud'homme zat regelmatig hoofdschuddend toe te kijken hoe zijn Standard werd opgerold door Ajax. "Mijn spelers hebben het blijkbaar moeilijk om de tactische richtlijnen op te pikken."

  Voor de match had Michel Preud'homme laten weten dat er mogelijkheden waren tegen Ajax, maar op het veld werd snel duidelijk dat het er vanavond niet in zat voor Standard. "We wilden hetzelfde doen als in de heenmatch, maar daarvoor moet je wel zin hebben om te werken en te lopen", is Preud'homme hard voor zijn spelers.

   

  Vooral tactisch deed het pijn aan de ogen van de coach. "Blijkbaar pikken mijn spelers het niet op. Ik moet constant op dezelfde nagel kloppen. We hebben vorige week tactisch getraind voor de match tegen Ajax en blijkbaar waren ze dat allemaal al vergeten."

   

  "Maar we moeten ook toegeven dat we geen plaats verdienen in de Champions League. Dat is ons niveau niet op dit moment. Maar we moeten ernaar evolueren om over afzienbare tijd wél het niveau te halen om met ploegen als Ajax te kunnen wedijveren."

  Mpoku: “De richtlijnen van de coach niet opgevolgd”

  Standard bracht veel te weinig in de Johan Cruijf ArenA, dat moest ook Paul-José Mpoku toegeven. “We hebben geen druk gezet zoals de coach het gevraagd had. We hebben zijn richtlijnen niet goed opgevolgd en tegen ploegen als Ajax betaal je dat cash.”

   

  “Ajax heeft veel geld uitgegeven om de Champions League te halen, dus we wisten dat er druk zou komen, zowel op als naast het veld. Misschien zijn we daar niet goed mee omgegaan en zijn we daaraan uiteindelijk ten onder gegaan. We moeten hieruit leren voor de Belgische competitie en de Europa League.”

   

  “Er zat te weinig agressiviteit in ons spel. Als je niet goed druk zet, moet je terugkomen in zone. Maar ook dat hebben we niet goed gedaan. Zij hebben een groter budget, maar in de heenwedstrijd hebben we toch getoond dat we ze aankunnen. Net daarom is dit jammer.”

   

  Pas na de 3-0 liet Standard wat zien. “Het is spijtig dat we altijd reageren in plaats van te ageren. Dat moeten we toch proberen te veranderen. Het is een probleem dat we vorig seizoen ook al hadden. Dat veranderen kost tijd, maar het zal zeker lukken.”

  Carcela: “Slecht aan de wedstrijd begonnen”

  Mehdi Carcela baalde na de zware 3-0-nederlaag. “Ik ben zeer ontgoocheld, we hadden toch het idee vandaag iets moois neer te zetten. Ik ben kwaad over de prestatie die we vandaag geleverd hebben. We hebben de richtlijnen van de coach niet opgevolgd en daardoor zijn we slecht aan de wedstrijd begonnen. Er was te veel ruimte tussen de linies.”

   

  “Ik denk niet dat we onder de indruk waren van de omstandigheden, we waren te geconcentreerd op de wedstrijd. Maar na die slechte start en hun doelpunt was het mentaal moeilijk voor ons. Ajax zette ook hoog druk, waardoor we ons spel niet konden ontwikkelen. Als we de eerste helft aangevat hadden zoals de tweede was het een andere wedstrijd geweest.”

   

  “Het is jammer dat we naast de Champions League grijpen. Gelukkig is er zaterdag alweer een nieuwe wedstrijd. We moeten dit snel vergeten en ons focussen op de competitie en nadien de Europa League.”