• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters na dip: "Even iets anders doen dan golfen, dat heeft me geholpen"

  Thomas Pieters

  Thomas Pieters denkt al aan Tokio 2020.

  Thomas Pieters lijkt exact twee jaar na zijn 4e plaats op de Spelen in Rio zijn goeie vorm weer te pakken te hebben. Hij sloot afgelopen weekend een dip in zijn carrière af met een sterke prestatie in het PGA Championship.  "Ik sta weer sereen op de baan, dan komen de resultaten vanzelf."

  "Eens iets anders doen dan golfen, dat heeft me geholpen"

  Thomas Pieters reisde na zijn 6e plaats op de laatste major van het seizoen meteen weer naar België. Hij heeft nu een weekje rust en speelt dan nog 3 toernooien. Hij hoopt op een sterk einde van een minder seizoen. "Ik ben blij dat ik weer op mijn niveau speel. Er zit weer een constante in mijn spel."


  "De laatste 5 of 6 toernooien ben ik weer goed aan het spelen. Ik voel gewoon dat ik rustig ben als ik op de baan sta. Ik ben sereen en dan komen de resultaten vanzelf. Ik moet hier op bouwen en de goeie resultaten aan elkaar rijgen. Hopelijk zorgt dat dan nog voor een overwinning dit seizoen."


  "Op training werk ik vooral aan de mentale kant van mijn spel. Het is een moeilijk anderhalf jaar geweest, vooral door extrasportieve zaken. Er komt als 26-jarige vanalles op je af, waar je niet altijd klaar voor bent. In topsport heb je altijd ups en downs. Deze down duurde iets langer dan verwacht. Ik krijg hulp van een psycholoog, maar ik heb ook zelf wat rust genomen. Eens iets anders doen dan golfen en je gedachten verzetten, dat heeft geholpen."


  Hoopt hij nog op een selectie voor de Ryder Cup? "Ik denk niet dat ik me nog rechtstreeks kan kwalificeren dus ik moet hopen op een wildcard. Als ik goed de volgende 2 toernooien win of als ik heel goed presteer, dan is er misschien nog een kleine kans. Maar ik heb een heel slecht jaar achter de rug dus ik hoop er eigenlijk echt niet op. Mijn naam wordt hier en daar nog genoemd. Mijn vorige prestatie in de Ryder Cup is nog niet vergeten. Als ik toch telefoon krijg, zal ik heel blij zijn."

  "Een kinderdroom om samen met Tiger Woods aan de leiding te staan"

  Ook Tiger Woods presteerde sterk het afgelopen weekend. De Amerikaan werd 2e. "Dat is een beetje een kinderdroom om samen met Woods aan de leiding te staan op een major.  Ik had wel kippenvelmomenten terwijl ik zelf aan het spelen was."


  "Tussen je slagen heb je vaak veel tijd om naar het scorebord te kijken en na te denken. Op hole 16 zag ik Woods hole 10 spelen. Het publiek stond 20 of 25 rijen dik, bij mij was dat amper 1 of 2 rijen. Heel de golfwereld en heel Amerika is weer zot van Woods. Hij is helemaal terug. Het zal niet makkelijk zijn om hem nog te verslaan in de toekomst, maar ik zal mijn best doen.”

  Ondertussen kijkt Pieters ook al vooruit naar de Spelen in 2020

  Dag op dag 2 jaar geleden werd Thomas Pieters 4e op de Olympische Spelen in Rio. Hij greep dus net naast een medaille. Over twee jaar wil hij er in Tokio opnieuw staan en dan hoopt hij duidelijk op meer: "#GoForGold".