• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys verliest Pidcock aan Brits veldritteam: "Hem niet tegenhouden"

  Pidcock op 1 januari 2018 in Baal.

  Sven Nys is het jonge veldrittalent Tom Pidcock (19) kwijt aan een nieuwe Britse veldritploeg. De winnaar van de Wereldbeker bij de beloften stopt halverwege zijn tweejarige overeenkomst met Telenet-Fidea Lions. "We willen Tom niet tegenhouden", zegt teammanager Nys.

  Pidcock werd in 2016-2017 Europees en wereldkampioen in het veld, terwijl hij in 2017 het WK tijdrijden voor junioren op de weg én Parijs-Roubaix voor junioren won. 

   

  In oktober vorig jaar haalde Nys het goudhaantje binnen in zijn team. De tiener reed in 2018 ook een campagne op de weg voor het Britse team WIGGINS. Nu gaat hij vanaf volgende winter ook in het veld voor een Britse ploeg rijden: TP Racing.

  "Kon mooi aanbod van Brits cyclocrossteam niet naast me neerleggen"

  Pidcock won als belofte 10 wedstrijden én kroonde zich tot eindwinnaar van de Wereldbeker in de categorie.  De twee partijen gaan in vrede uit elkaar.

   

  Pidcock: "Ik wil iedereen van Telenet-Fidea Lions bedanken voor alles wat ze afgelopen winter voor mij hebben gedaan", loofde de youngster.

   

  "Tijdens mijn maanden bij het team heb ik waardevolle ervaringen opgedaan en mooie resultaten neergezet. Maar een mooi aanbod van een Brits cyclocrossteam kon ik niet zomaar naast me neerleggen."

   

  Nys gaat daar volmondig mee akkoord: "Van bij de eerste gesprekken met Tom wisten we hoe hij zijn carrière wou opbouwen en ook dat hij een begeerd renner is door WorldTour-teams. Het voorbije jaar hebben we fijn samengewerkt. We hadden dat liefst nog een jaar langer gedaan. Maar wanneer een team van die allure hem een aanbod doet, willen we Tom niet tegenhouden."