• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "8 miljoen per jaar voor Courtois bij Real: dat valt wat tegen"

  Mulder in Extra Time.

  Mulder gaf in Extra Time toe een beetje jaloers te zijn op Courtois.

  Wat deed Franky Van der Elst in Oostende-Genk aan de overkant van het terrein? Is Jan Mulder jaloers op Thibaut Courtois? En hoe moest Yannick Ferrera reageren na de verloren partij van Waasland-Beveren? We bundelden enkele opvallende fragmenten van de eerste Extra Time van het nieuwe seizoen.

  "Serieus?"

  Waasland-Beveren heeft na drie speeldagen nog geen zege te pakken. Trainer Ferrera kreeg na de 4-1 verloren wedstrijd op Gent de vraag of een zege volgende week tegen Sint-Truiden nodig is om de druk weg te houden.

   

  "Serieus?", antwoordde een verbaasde Ferrera. "Deze vraag is nog veel te vroeg. Vraag me dit nog eens over tien matchen. Of vraag het nu maar aan het bestuur."

   

  In Extra Time vond Mulder dat Ferrera met een kwinkslag had kunnen reageren. "Hij had moeten zeggen: ja, ik vind dat ik vanavond ontslagen moet worden."

  "Zet coach in om tegenpartij te bespelen"

  Toen Fashion Sakala dit weekend mocht invallen bij KV Oostende, stond plots hulpcoach Franky Van der Elst aan de overkant van het terrein. Dit om zijn spits te begeleiden. Een coach aan elke kant: is dat een oplossing?

   

  "Op dit niveau zou het niet meer mogen", vindt Wesley Sonck. "Een coach inzetten om de tegenpartij te bespelen, is misschien effectiever", zegt Mulder. "Raymond Goethals maakte er een gewoonte van om bij een penalty van Anderlecht altijd te spurten naar het doel van de keeper en daar gekke dingen te doen."

  "Een beetje jaloers"

  Het moment van de week voor Mulder was de transfer van Courtois naar Real Madrid. "Ik heb zelf gevoetbald en als ik iemand zie transfereren naar Real, dan ben ik toch wel een beetje jaloers."

   

  Er is echter één minpunt aan de transfer van Courtois. "Hij heeft getekend voor acht miljoen netto per jaar. Dat valt een beetje tegen", grapt hij.  

  "Kippenvel dankzij Thiam, Naert en co"

  Tot slot wou Marc Degryse ook even stilstaan bij de prestaties van onze Belgen op de voorbije Europese Kampioenschappen.

   

  "We hebben nog nooit zo'n geweldige sportzomer gekend. Atleten als Koen Naert, de broers Borlée, Nafi Thiam, die verdienen ook eens in de bloemetjes gezet te worden. Zij bezorgden mij kippenvel, meer nog dan bij sommige voetbalwedstrijden."

  Uitsmijter: de Keek op de Week van Filip Joos