• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse twijfelt over Club in CL: "Is dit betere ploeg dan die van 0 op 18 in 2016?"

  " "

  De 2 betere spitsen, Diaby en Wesley, zijn er niet, stelt Extra Time vast.

  Club Brugge staat samen met Anderlecht op kop in onze vaderlandse competitie met 9 op 9. Maar dat belet de tafel van Extra Time niet om met een kritische blik naar de kampioen te kijken. "Club heeft geen snelheid voorin", stelt Wesley Sonck vast. Marc Degryse is beducht voor de Champions League.

  Club Brugge klopte vorige vrijdag Kortrijk met 3-0. "Makkelijk, maar niet overweldigend", gaf presentator Frank Raes mee. Die zag Mitrovic van achteren uit vaak onhandig acteren. "Het liep vaak mis bij het inspelen van de bal."

   

  Filip Joos beaamt: "Mitrovic is dat duidelijk niet gewend, in een verdediging met zijn drieën en met die vrijheid die ze krijgen. En als Kortrijk druk zette, zag je dat hij schrok. Hij is duidelijk iemand die veel liever een man heeft en als ouderwetse mandekker speelt."

   

  Joos maakt de vergelijking met Brandon Mechele, vorig jaar een revelatie, maar nu out met een buikspierletsel. "Wij zeggen ook vaak dat dat inspelen niet het sterkste punt is van Mechele, maar 4 van dit soort fases in 1 match van hem vind je ook niet zo vaak meer. "

   

  "Maar dat kan je Mitrovic niet verwijten, Mechele had dat in het begin ook meer. Dus wie weet. Maar ik denk nog altijd dat Mechele daar de vaste man is."

  " "

  Dejan Mitrovic voor Christophe Lepoint in Club-Kortrijk.

  Sonck: "Club Brugge heeft geen snelheid voorin"

  In de verdediging van Club Brugge kan het dus nog beter, maar wat dan met het offensieve compartiment? "Hebben ze een tekort aan spitsen?", wil Raes weten. "Wesley kan wel eens stevig geschorst worden na zijn elleboog van vorige week en Diaby staat nog altijd op vertrekken."

   

  Sonck ziet daar het grote probleem van Club Brugge: "Ze hebben geen snelheid voorin. Diaby en Wesley, de 2 beteren, die vorig jaar zo goed waren, zijn er niet."

   

  "Als ze Wesley niet hebben, hebben ze geen spits die op een verdediging weegt", beseft Degryse. Filip Joos gaat ervan uit dat er nog een aanvaller in  Brugge zal landen. "Niet voor Wesley, want als die blijft, hoeft Club geen vervanger voor hem te halen voor die paar matchen. Maar Diaby was zeer belangrijk. Er zal nog wel iemand komen."

   

  Jelle Vossen zat vorig jaar vaak op de bank, maar moet het nu doen. Jan Mulder: "Ik kijk graag naar Vossen. Ik vind dat een goeie voetballer en een goeie spits. Geef hem een klein beetje vertrouwen."

   

  Degryse kijkt al verder dan de eigen competitie. "Straks komt de Champions League eraan. Twee jaar geleden haalde Club daarin 0 op 18, dan moet je nu in principe verder staan en een betere ploeg hebben. Maar dat vraag ik me af."