• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp Port Epic schotelt renners oud parcours Schaal Sels voor

  Vorig jaar ging de zege in de Schaal Sels naar de Nederlander Taco van der Hoorn.

  Antwerpen heeft met de Antwerp Port Epic er een nieuwe koers bij. De eendagswedstrijd vervangt op zondag 2 september de bestaande Schaal Sels in Merksem. Die laatste koers wordt wel in een nieuw jasje gestoken.

  "Door de toenemende nationale en internationale media-aandacht is besloten een opsplitsing te maken. Op die manier staan een verdere internationale groei en het lokaal karakter in Merksem elkaar niet in de weg", licht organisator Ben Simons de beslissing toe.

   

  De Antwerp Port Epic neemt het concept van de vroegere Schaal Sels over. Dat betekent onder meer 30 kilometer racen op onverharde wegen en 32 kilometer op kasseien. In totaal zal deze eendagskoers 207 kilometer lang zijn. 

   

  De naam Schaal Sels verdwijnt echter niet uit het peloton. Een week eerder, op zondag 26 augustus, vindt de Schaal Sels Merksem plaats. Dit wordt een plaatselijke, vlakke omloop van ruim 13 kilometer die 14 keer zal afgelegd worden.